Λαθρομετανάστευση και από Τούρκους

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει Ιρακινούς και Αφγανούς να προσπαθούν να περάσουν στην Ιταλία μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, και από κει όπου τους έβγαζε ο δρόμος, η τύχη, η ζωή.
Τώρα πια στον δρόμο της λαθρομετανάστευσης μπαίνουν και οι Τούρκοι. Το βράδυ του Σαββάτου αστυνομικοί συνέλαβαν στην Ηγουμενίτσα έναν Τούρκο να μεταφέρει με αυτοκίνητο τρεις λαθρομετανάστες ομοεθνείς του έναντι χρηματικής αμοιβής. Όλοι τους συνελήφθησαν.


Την ίδια κατάληξη είχαν προχτές τα ξημερώματα και τέσσερις ιρακινοί μεταφορείς όπως και το «φορτίο» τους: 16 λαθρομετανάστες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Οι περιπτώσεις μεταφοράς λαθρομεταναστών από τις δύο αυτές χώρες είναι συνήθως μαζικές. Τουλάχιστον 10 άτομα κάθε φορά. Η μεταφορά τους μέχρι την Ηγουμενίτσα, όπου και συνελήφθησαν, έγινε με τέσσερα αυτοκίνητα. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στα αυτοκίνητα βρέθηκαν οκτώ πλαστά διαβατήρια, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας Αυστρίας και 18 ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είχαν ως προορισμό πιθανότατα και άλλοι λαθρομετανάστες, των οποίων το ταξίδι, ως είχε τουλάχιστον, σταμάτησε στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας. Τα ξημερώματα της Κυριακής, αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης σε αυτοκίνητο. Ο οδηγός όμως δεν συμμορφώθηκε. Αντίθετα, ανέπτυξε ταχύτητα και στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου. Μετά το τρακάρισμα αυτό, οι επιβαίνοντες βγήκαν από το αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Μετά από έρευνα στην περιοχή, συνελήφθη ένας λαθρομετανάστης ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου, που φέρεται να είναι και ο διακινητής, και ένας ακόμα λαθρομετανάστης αναζητούνται. Στο μεταξύ, η Αστυνομία διαπίστωσε ότι για το αυτοκίνητο της μεταφοράς είχε δηλωθεί κλοπή στις 11 Αυγούστου στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα Αττικής.

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/7757/2010-08-30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: