Πώς έγινε το «μπλόκο» των λιμενικών στα 122 κιλά ηρωίνη στην Ηγουμενίτσα

Μία ακόμη πολύ μεγάλη επιτυχία στην προσπάθεια εξάρθρωσης των κυκλωμάτων ναρκωτικών πέτυχαν το απόγευμα της Κυριακής οι λιμενικοί της Ηγουμενίτσας, συλλαμβάνοντας παράλληλα έναν 26χρονο Σέρβο. Πρόκειται για 122 κιλά και 570 γραμμάρια ηρωίνης τα οποία ο Σέρβος οδηγός νταλίκας που έφερε κροατικές πινακίδες επιχείρησε να περάσει από την χώρα μας προς την Ιταλία.
Ο Σέρβος οδηγός το απόγευμα του Σαββάτου είχε περάσει από το τελωνείο των Κήπων Έβρου και την επόμενη ημέρα έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων που οι τελωνειακοί πραγματοποιούν σε κάθε όχημα που φεύγει για την Ιταλία, άρχισαν να ελέγχουν και την νταλίκα η οποία ήταν κενή φορτίου.


Λίγα λεπτά μετά οι λιμενικοί άνοιξαν και τις ειδικές παλετοθήκες που έχει σχεδόν κάθε μεγάλο όχημα και εκεί είδαν ότι υπήρχαν άδειες παλέτες. Αρχικά οι λιμενικοί και με την βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου, θεώρησαν πως στις παλέτες υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες. Έτσι κατέβασαν από το φορτηγό δυο παλέτες τις οποίες και κατέστρεψαν για να δουν αν υπάρχουν όντως ναρκωτικά, όπως τους έδειχνε η εκπαιδευμένη σκύλα, η Λέσι.
Η προσπάθειά τους όμως δεν απέδωσε καρπούς και έτσι στη συνέχεια κατέβασαν από την νταλίκα και άλλες παλέτες. Τότε ήταν που διαπίστωσαν με μεγάλη έκπληξη πως σε κάθε παλέτα, εκτός από τις πρώτες, υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες που έκρυβαν από δυο πακέτα ηρωίνης η καθεμία.
Αμέσως οι λιμενικοί συνέλαβαν τον Σέρβο οδηγό και στη συνέχεια αφού κατέστρεψαν όλες τις παλέτες εντόπισαν 238 συσκευασίες, από 450 έως 500 γραμμάρια η καθεμία, που περιείχαν την ηρωίνη.
Στη συνέχεια οι λιμενικοί άρχισαν την καταμέτρηση της ποσότητας ηρωίνης και λίγη ώρα μετά διαπίστωσαν έκπληκτοι πως είχαν μπροστά τους μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που έχει κατασχεθεί ποτέ στη χώρα και σίγουρα την μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ στην Ήπειρο.
Η επιτυχία αυτή των λιμενικών είναι πραγματικά πολύ μεγάλη καθώς πέτυχαν ένα καίριο χτύπημα σε βάρος των εμπόρων ναρκωτικών και κατάφεραν να σταματήσουν ένα τεράστιο φορτίο το οποίο αν διοχετευόταν στην αγορά της Ευρώπης θα έσπερνε τον θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα φορτίο η αξία του οποίου μπορεί και να ξεπερνά τα 12 εκ. ευρώ.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμοό ITV ο νέος λιμενάρχης Σταμάτης Ράπτης ανέφερε πως είναι μία πολύ σημαντική επιτυχία του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, η οποία έρχεται να προστεθεί και σε προηγούμενες επιτυχίες των τελευταίων μηνών, όπως η κατάσχεση των 44 κιλών κοκαΐνης πριν από λίγους μήνες.
Παράλληλα όπως είπε ο κ. Ράπτης οι λιμενικοί εξετάζουν ενδελεχώς την υπόθεση και φυσικά τον 26χρονο Σέρβο οδηγό καθώς έχουν υπόνοιες πως βρίσκονται στα ίχνη ενός διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών από τις Ανατολικές χώρες προς την Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, η ειδική ομάδα του λιμεναρχείου συνεργάζεται με τις διωκτικές αρχές της χώρας μας αλλά και την Ιντερπόλ προκειμένου να εξαρθρωθεί το κύκλωμα.
Στις δηλώσεις του στο ITV ο κ. Ράπτης δήλωσε πως ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που αυτή τη φορά οι έμποροι χρησιμοποίησαν για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών και για αυτό εξάλλου δεν εντοπίστηκαν στο τελωνείο του Έβρου. «Ήταν μια καλά στημένη δουλειά και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς γιατί είναι τόσο μεγάλη η αξία της ηρωίνης που θα έπρεπε να την μελετήσουν πολύ καλά όσοι προχωρούσαν σε μια τέτοια επιχείρηση, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ράπτης.
Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου της χώρας, για αυτό είναι δεδομένο πως χρησιμοποιείται από κυκλώματα διακίνησης είτε ναρκωτικών είτε λαθρομεταναστών για να συνδέσει την «αγορά» της Ανατολής με αυτή της Κεντρικής Ευρώπης.
«Για αυτό λαμβάνουμε αυξημένα μέτρα και ξέρουμε ότι θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση 24 ώρες το 24ωρο, όχι μόνο για την λαθρομετανάστευση, αλλά και για το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών», σημείωσε ο λιμενάρχης.
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2053:---lr----122-----&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: