Μεγάλη Πέμπτη στους Φιλιάτες. [εικόνες]

Για τους έχοντες γνώση της πολιτικής ιστορίας των Φιλιατών δεν αποτελεί μυστικό ότι η πάνω πλατεία, αποκαλούμενη και «μικρή βουλή», αποτελεί τόπο συνάντησης αλλά σημείο και αναφοράς σε κάθε πολιτική συζήτηση. Συνηθίζεται δε, κάθε μεγάλη Πέμπτη, με αφορμή και το παζάρι, οι πολιτευόμενοι του νομού να μη παραλείπουν να την επισκέπτονται για τα «χρόνια πολλά» στους ψηφοφόρους τους..

Το αλισβερισι πολιτικών και ψηφοφόρων δίνει και παίρνει και από λαογραφικής απόψεως η ατμόσφαιρα έχει την δικιά της γοητεία.
Με τη συγκυρία ότι διάγουμε προεκλογική περίοδο θα περίμενε κανείς αυξημένη κίνηση των υποψηφίων. Οι καιροί όμως άλλαξαν και οι απαιτήσεις των ψηφοφόρων ως ένα βαθμό διαφοροποιήθηκαν. Λίγοι είναι πλέον οι πολιτικοί που τολμούν δημόσια εμφάνιση χωρίς την συνοδεία αρνητικών σχολίων.

Ο δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς και υποψήφιος δήμαρχος για την επόμενη πενταετία με το υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Πανταζη

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βαγγελής Απόστολος. Μια σοβαρή και σεμνή υποψηφιότητα.

Το «βαρύ πυροβολικό» στο συνδυασμό του Μηνά Παππά. Σπύρος Πανταζής και Σπύρος Μπότος

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Παντος με τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θανάση Μποροδήμο και Δημήτρη Τσότση

Η Χριστίνα Γκάνια. Υποψηφία στην περιφέρεια Ηπείρου. Μια σοβαρή υποψηφιότητα από τον δήμο Φιλιατών. Αριστερά στο τηλέφωνο ο δημοσιογράφος Γιώργος Κώτσης. Οι ειδήσεις τρέχουν και η άμεση ενημέρωση έχει το πρώτο λόγο.
Η προσπάθεια υποψηφίου δημάρχου Φιλιατών για κοινή δημόσια συζήτηση των υποψηφίων δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

6 σχόλια:

Ειρήνη Π. είπε...

Για τον κύριο Βαγγελή έχω ακούσει τα καλυτέρα και του εύχομαι κάθε επιτυχία. Αυτό που με χαλάει στη φωτογραφία είναι ο χοντρός δίπλα του.
Το «χοντρός» όχι με τη ρατσιστική έννοια αλλά με τη πολιτική.

ΜΑΙΡΗ Σ. είπε...

Η τελευταία φωτογραφία μου γεννά απεριόριστη θλίψη.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Αγαπητή ΜΑΙΡΗ Σ. βιαστήκατε να φορέσετε μαύρες πλερέζες. Η τελευταία φωτογραφία εκ πρώτης όψεως είναι ομολογουμένως απογοητευτική. Υπάρχει όμως και μια εξήγηση. Εκτός αν εσείς έχετε μια διαφορετική εκτίμηση την οποία με μεγάλη μας χαρά θα την ακούσομε αν έχετε την διάθεση να την μοιραστείτε μαζί μας.

Ο κ. Ταφέκης μόνος του αποφάσισε για αυτή την εκδήλωση, τελείως πρόχειρα, με σύμβουλο την απόγνωση και με θέα το σκοτεινό πολιτικό του μέλλον όπως διαγράφεται.
Συζήτηση μεταξύ υποψηφίων χωρίς συντονιστή αποδεκτό από όλους τους υποψηφίους δεν νοείται. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού για να έχει κάτι να λέει ως δικαιολογία για τη διαφαινόμενη παταγώδη αποτυχία του, όχι στους ψηφοφόρους του, διότι δεν υπάρχει κανένας αλλά στον ίδιο του τον εαυτό.
Πιστεύω, ότι κανένας από τους υποψήφιους δημάρχους αρνείται το διάλογο. Αρκεί αυτός να γίνει με κανόνες που θα έχουν προαποφασισθεί από όλους τους υποψηφίους.
Κάτι το οποίο δεν έγινε.

Άλλωστε ο όρος ντι- μπέιτ που ο ίδιος διέδιδε ότι θέλει να κάνει, είναι αμερικάνικος και αφορά καθαρά τηλεοπτικές αναμετρήσεις υποψηφίων με ένα συντονιστή φυσικά.
Αυτά τα καραγκιοζιλίκια υποτιμούν τους Φιλιαταίους και δείχνει πόσο απαξιωτικά τους βλέπει ο κ. Ταφέκης.
Λογικό ήταν να μη πατήσει κανένας.
Αν ο κ. Ταφέκης θέλει να παραμυθιάζεται είναι δικό του πρόβλημα και όχι των Φιλιαταίων.
Η αξιοπρέπεια είναι κάτι που δεν σου χαρίζεται Την έχεις ή δεν την έχεις.
Ο κ. Ταφέκης από ότι φαίνεται αποφάσισε να την εκχωρήσει.
Οι περίεργοι ας ψάξουν ΠΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Σπύρος Μπότος και Σπύρος Πανταζής είναι όλοι οι ψήφοι στο δήμο Φιλιατών. Οι άλλοι από πού προσδοκούν να πάρουν;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και τα παρασάνταλα της δεξιάς

Ανώνυμος είπε...

ο Κος Πανταζής από που και ως που , ειναι ολοι οι ψηφοι του Δ. Φιλιατών ;;; Βλέπεις αν δεν κανεις απολύτως τίποτα , εισαι αρεστός και στους μεν και στους δε . Χρονια πολλά