Η ΑΛΛΗ ΠΑΡΓΑ – Φωτογραφική έκθεση στο κάστρο της Πάργας

Φωτογραφική Έκθεση με τίτλο “Η άλλη Πάργα” πραγματοποιείται στο Κάστρο της Πάργας από τα μέσα Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2010.
Οι φωτογραφίες που εκτίθενται στο χώρο του μεγάλου στρατώνα στο Βενετσιάνικο Κάστρο της Πάργας είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας που ξεκίνησε σαν ένα μικρό αστείο το οποίο όμως γρήγορα εξελίχθηκε σε μια πρωτοβουλία απελευθέρωσης που έδειξε ότι υπάρχει μια έντονη δημιουργικότητα ανάμεσά μας η οποία μας εκπλήσσει και περιμένει να αναβλύσει μόλις την αφήσουν ελεύθερη.


Η Ελληνική επαρχία κρύβει μέσα της τόσο μεγάλες αντιθέσεις, από αποπνικτικές και καταπιεστικές καταστάσεις μέχρι τα πιο ελπιδοφόρα και ενθαρρυντικά μηνύματα. Περικλείει ασχήμιες αλλά και απέραντη ομορφιά. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε ένα φόρουμ, έναν τόπο συνάντησης, μέσα στον οποίο θελήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με όλους εσάς και να μοιραστούμε κάποιες ανησυχίες.
Όπως δήλωσε, ένας από τους εμπνευστές της , ο Σάκης Κωστάρης: «Στόχος της ομάδας ήταν να αφυπνίσουμε και ενεργοποιήσουμε μια άλλη οπτική στην πραγματικότητα της Πάργας. Απόρροια της προσπάθειας αυτής ήταν να οργανώσουμε μια έκθεση φωτογραφίας με ορισμένες από τις φωτογραφίες που ανέβασαν τα μέλη της ομάδας «Η άλλη Πάργα». Συγκροτήσαμε μια μικρή επιτροπή τριών ατόμων (Σάκης Κωστάρης, Γιώργος Γεραλέξης και Διονυσία Δράκου) και επιλέξαμε 35 φωτογραφίες οι οποίες με τη βοήθεια του Γρηγόρη Βουρεκά τυπώθηκαν, καδραρίστηκαν και εκτίθενται σε έναν όμορφο χώρο. Δε διεκδικούμε το αλάνθαστο ή ότι η επιλογή μας είναι τέλεια. Έπρεπε να κάνουμε μια πρώτη επιλογή με τις φωτογραφίες που μας άρεσαν περισσότερο προσπαθώντας παράλληλα να εξασφαλίσουμε μια πολυδιάστατη παρουσία».

Όπως τονίζει ο Γιώργος Γεραλέξης, συνδιοργανωτής της έκθεσης «Να έχετε πάντα υπ' όψιν ότι οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι από επαγγελματίες φωτογράφους αλλά ερασιτέχνες που θέλησαν να μοιραστούν την ματιά και την οπτική τους και ανάρτησαν τις φωτογραφίες τους στην ομάδα μας στο ιντερνέτ και στο facebook. Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και μπορεί να σταθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο. Στόχος και ελπίδα μας είναι να σας αρέσει και μαζί με τη βοήθεια σας να επαναλάβουμε αυτή τη προσπάθεια και τα επόμενα χρόνια και με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιαίτερα από τους νέους της Πάργας. Ο ταπεινός μας στόχος είναι να αλλάξουμε έστω και λίγο την οπτική όλων μας, μα ιδιαίτερα των παιδιών για την πραγματικότητά μας».

Όπως λέει η Διονυσία Δράκου «Η θεματική ενότητα των φωτογραφιών μα και του ίδιου του ιστότοπου με ιδέα μια άλλη Πάργα, εκτός από τον Σάκη και τον Γιώργο που την εμπνεύστηκαν παρατηρώντας με άλλα μάτια τον χώρο μας, το χωριό μας, τον κήπο μας στον οποίο μεγαλώσαμε, μαγικά σε λίγες μέρες μας αποκάλυψε θησαυρούς. Φίλοι, γνωστοί, συγγενείς μας, γράψανε, δημοσίευσαν φωτογραφίες τους, συμμετείχαν. Η συμμετοχή είναι το στοιχείο που μας ενθουσίασε και μας γέμισε ελπίδα ότι και άλλοι, πολλοί άλλοι, έχουν αυτά τα «άλλα μάτια» και αυτήν την «άλλη Πάργα» που κουβαλάμε στην ψυχή μας όπου και αν βρισκόμαστε. Με χαρά στήσαμε την έκθεση επιλέγοντας κάποιες φωτογραφίες και με ελπίδα ότι η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και θα ανθίσει».
Η έκθεση θα συνεχίζεται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2010 στο μεγάλο στρατώνα στο Βενετσιάνικο Κάστρο της Πάργας και λειτουργεί από 10:00 – 22:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
***
Για περισσότερες πληροφορίες:
Facebook group : Η άλλη Πάργα
http://www.facebook.com/group.php?gid=248999637953&ref=ts
Σάκης Κωστάρης (aakostar@gmail.com), Γιώργος Γεραλέξης (migkas@yahoo.gr),
Διονυσία Δράκου (ddrakou@yahoo.com), Γρηγόρης Βουρεκάς(info@laparga.gr).
http://thesprotos-panta.blogspot.com/2010/08/blog-post_4819.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: