Τι σοβαρό συμβαίνει στην ΕΑΣ Πρέβεζας

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκεται η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας με αρκετά από τα ζητήματα που έχουν ανακύψει να έχουν οσμή σκανδάλου. Σωρεία προσλήψεων, «κανόνια» που έχουν σκάσει και ένας μάνατζερ που επί τέσσερα χρόνια προσέφερε ...τις υπηρεσίες του και απολύθηκε πρόσφατα, έχουν οδηγήσει μία από τις πιο υγιείς και δυναμικές συνεταιριστικές οργανώσεις ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνολικός δανεισμός της Ένωσης ξεπερνά τα δεκατρία εκατομμύρια ενώ οι υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ που παραμένουν ανεξόφλητες ανέρχονται στα 2,1 εκατομμύρια ευρώ

Οι εργαζόμενοι ανέρχονται στους 135, αριθμός τεράστιος, αφού σύμφωνα με καταγγελίες, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ντούσκος, χρησιμοποιεί την Ένωση για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι για περισσότερους από επτά μήνες, ενώ οι συμβασιούχοι που κατά διαστήματα προσλαμβάνονται αντιμετωπίζονται ως «αναλώσιμα υλικά».
Πέραν αυτών, μία σειρά εκκρεμότητες, με βάθος χρόνου, προκαλούν προβληματισμό αλλά και πολλά ερωτήματα. Μία από αυτές είναι το «κανόνι» που έριξε στην Ένωση, πολλών χιλιάδων ευρώ, αντιπρόσωπος με τον οποίο συνεργάζονταν στον τομέα των ζωοτροφών. Ο αντιπρόσωπος κήρυξε πτώχευση με αποτέλεσμα η Ένωση να μην μπορεί να εισπράξει ποτέ ένα ποσό που πλησιάζει τις τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ.
Πριν από τέσσερα χρόνια περίπου, ο Πρόεδρος της Ένωσης εμφάνισε έναν άγνωστο στα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης και τον παρουσίασε ως τον μάνατζερ που προσελήφθη. Βασικό του αντικείμενο ήταν τα τοπικά προιόντα και η προώθησή τους, με την διαφορά ότι ελάχιστα ενδιαφέρονταν για την προώθηση των τοπικών προιόντων και πολύ περισσότερο για την προώθηση των δικών του συμφερόντων. Εργάζονταν μία με δύο ημέρες την εβδομάδα, έβαλε μέσα το κρεοπωλείο κατά 300 χιλιάδες και ύστερα από τις σφοδρές διαμαρτυρίες των μελών του ΔΣ και τις αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του σε άλλες περιοχές της χώρας, η σύμβασή του λύθηκε.
Αυτά είναι ελάχιστα από όσα πραγματικά συμβαίνουν σε βάρος των αγροτών του Νομού Πρέβεζας.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι σε βάρος του Προέδρου της Ένωσης, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για παραποίηση πρακτικών, ενώ πολλές υπήρξαν οι καταγγελίες και για τον μισθό που ο ίδιος έπαιρνε.
Ο τρόπος με τον οποίο διοικεί την Ένωση ο κ. Ντούσκας τον έχουν φέρει σε πλήρη αντιπαράθεση και με τον διευθυντή της Ένωσης. Επειδή ο δεύτερος δεν αποτελεί πειθήνιο όργανό του, ο κ. Ντούσκας συχνά εκτοξεύει απειλές εναντίον του και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση ζήτησε την αντικατάστασή του με την διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη άλλου, με την διαφορά ότι η πρόταση αυτή δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος.
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου, θεωρείται καίριας σημασίας. Εξάλλου πραγματοποιείται ύστερα από προσφυγή στην δικαιοσύνη μελών της διοίκησης, καθώς στην τακτική δεν έγινε μυστική ψηφοφορία, όπως επιβάλλεται, για την έγκριση των πεπραγμένων και την απαλλαγή του Προεδρείου από κάθε ευθύνη.

http://www.epiruspost.gr/ipiros/preveza/5981-2010-08-23-04-49-47.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: