Μέχρι την Δευτέρα οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, από την επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ, η ανάλυση των δημοσκοπήσεων που έγιναν τις τελευταίες δέκα ημέρες. Στην Ήπειρο, πέραν των άλλων, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των ονομάτων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις τρεις πρωτεύουσες των Νομών, δηλαδή στην Άρτα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα, με δεδομένο ότι στα Γιάννινα η ανακοίνωση στήριξης της υποψηφιότητας του Φίλιππα Φίλιου είναι ξεκαθαρισμένη.
Την ίδια, ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει διαμηνύσει ότι «δεν πρόκειται ούτε να πιέσει ούτε να διαπραγματευτεί» με κανέναν, υπουργό ή μη, την κάθοδό του στις εκλογές του Νοεμβρίου και, άρα, κάθε υποψηφιότητα μέλους της κυβέρνησης πρέπει να θεωρείται ανοιχτό ενδεχόμενο, ακόμη και για όσους έχουν σπεύσει να δηλώσουν ότι δεν ενδιαφέρονται.

Σύμφωνα με το Βήμα, στην Αθήνα παρουσιάζεται εμπλοκή για την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη και φαίνεται ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο της κοινής στήριξής του από ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, αν και την τελική απόφαση θα την πάρει ο κ. Παπανδρέου. Με αυτό το ενδεχόμενο σε εκκρεμότητα, η υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά παραμένει πιθανή, όπως και η υποψηφιότητα κάποιου άλλου υπουργού.
Στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει αποκλειστεί εντελώς η στήριξη προς τον κ. Ι. Μπουτάρη, αν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιμένουν σε κάποια κομματική υποψηφιότητα.
Την Παρασκευή, πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έδωσε το στίγμα για τα κριτήρια με βάση τα οποία θα πρέπει να επιλεγούν οι υποψήφιοι που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι όσοι επιλεγούν θα πρέπει να έχουν στηρίξει το εγχείρημα του «Καλλικράτη», «να πιστεύουν στις αρχές και στις αξίες ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης και οικονομικής διαχείρισης των δήμων».
http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/6033-2010-08-28-15-24-34.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: