Ολοκληρώνεται το παζλ των υποψηφίων στη Θεσπρωτία

Την Κυριακή αναμένονται να ανακοινωθούν και επίσημα οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ για το σύνολο των Περιφερειών της χώρας, με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Αργύρη να είναι αυτός που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Ηπείρου, κάτι που είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν είχε μέχρι τώρα επισημοποιηθεί.
Ενώ η ανακοίνωση των υποψήφιων Περιφερειαρχών θα γίνει την Κυριακή, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τους Δήμους, εκεί υπάρχει πιθανότητα οι ανακοινώσεις να ξεκινήσουν από μεθαύριο Παρασκευή, επέτειο της ίδρυσης του Κινήματος. Αυτό σημαίνει ότι για την Ήπειρο αλλά και τους Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας, το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά μέχρι και το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου. Για το επίσημο μέρος μιλώντας, αφού ουσιαστικά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και όλοι στο κόμμα γνωρίζουν ποιοι θα ηγηθούν των συνδυασμών.

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία
Σχετικά με τους Δήμους της Θεσπρωτίας, το ΠΑΣΟΚ έχει δύο εκκρεμότητες, που ουσιαστικά δεν είναι τέτοιες πραγματικά, αφού παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα, οι διαδικασίες που διενεργήθηκαν έδειξαν ποιο είναι το...ρεύμα και ποιος τελικά θα είναι ο διεκδικητής των Δήμων αυτών.
Στους Φιλιάτες έχουμε βέβαια επίσημα υποψήφιο εδώ και ένα μήνα, τον κ. Μηνά Παππά. Απομένουν οι ανακοινώσεις για το Δήμο Ηγουμενίτσας, όπου ο κ. Κάτσινος μέσω της δημοσκόπησης που έλαβε χώρα αναδείχθηκε νικητής και θα είναι αυτός που θα δώσει τελικά τη μάχη, ενώ στο Δήμο Σουλίου, αναμένεται να ανακοινωθεί η κ. Μπότση-Μπραίμη Σταυρούλα, η οποία αναδείχθηκε μέσω της κάλπης που στήθηκε, με τη συμμετοχή να θεωρείται αρκετά σημαντική και πάνω από τις προβλέψεις.

Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας
Υποψήφιος Περιφερειάρχης από πλευράς Νέας Δημοκρατίας για την Ήπειρο είναι ο νυν Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, όπως έγινε γνωστό από την επίσκεψη Σαμαρά στα Γιάννενα. Στους Δήμους της Θεσπρωτίας δε, το τοπίο είναι επίσης ξεκάθαρο, αν εξαιρέσουμε αυτόν των Φιλιατών, όπου δεν έχει ανακοινωθεί στήριξη σε πρόσωπο και πιθανότατα να μην υπάρξει τέτοια.
Να θυμήσουμε ότι στο Δήμο Ηγουμενίτσας στηρίζεται ο Νομάρχης Βασίλειος Γιόγιακας, στο Δήμο Σουλίου ο σημερινός Δήμαρχος Αχέροντα Αθανάσιος Παππάς.

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Δάλλα στο Δήμο Φιλιατών
Όσον αφορά τις ανεξάρτητες υποψηφιότητες στο Νομό, είχαμε την «αποχώρηση» του κ. Πιτούλη πριν λίγες ημέρες, ο οποίος τελικά δεν προχώρησε σε κατάρτιση ψηφοδελτίου, αλλά προέκυψε μία νέα, αυτή του κ. Γεωργίου Δάλλα για το Δήμο Φιλιατών.
Ο κ. Δάλλας, όπως ο ίδιος αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, τίθεται επικεφαλής σε μιας ευρέως φάσματος ανεξάρτητη δημοτική κίνηση, ευελπιστώντας και εκείνος με τη σειρά του στο καλύτερο και διεκδικώντας τον διευρυμένο Δήμο των Φιλιατών.
http://www.neoiagones.gr/index.php/-mainmenu-41/15790-2010-08-31-13-12-07.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: