Εκκρεμούν πάνω από 1.170 υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο

Περισσότερες από 1.170, τελικά, είναι οι υποθέσεις διαφθοράς δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων που διαβιβάστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια από ελεγκτικά όργανα στη Δικαιοσύνη, αλλά ακόμη δεν έχουν εκκαθαριστει δικαστικά, σύμφωνα με στοιχεία που παρέδωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε.
Πρόκειται για περιπτώσεις που διερευνήθηκαν από:

τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και ανέρχονται σε 427 υποθέσεις, και πέντε ελεγκτικά όργανα (Σώμα Ελεγκτών και Επιθεώρησης, Σώμα Επιθεωρητών Μεταφορών, Επιθεωρητές Υγείας, Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, και Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων). Από την πλευρά του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε τα στοιχεία του κ. Ρακιντζή στις κατά τόπους εισαγγελίες, παραγγέλλοντας την κατά προτεραιότητα διερεύνηση των υποθέσεων.

Στον φάκελο που παραδόθηκε στον κ. Τέντε περιλαμβάνονται:

α. Πορίσματα επιθεώρησης και ελέγχου από το 2004 ως σήμερα καθώς και αριθμοί πρωτοκόλλου και ημερομηνίες διαβιβαστικών εγγράφων προς τις εισαγγελίες.

β. Εγγραφο του κ. Ρακιντζή με το οποίο απαντά με λιτό τρόπο στην επιστολή που του είχε απευθύνει στις αρχές Αυγούστου ο κ. Τέντες, καλώντας τον να στείλει τα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του για 450 εκκρεμείς στη Δικαιοσύνη υποθέσεις διαφθοράς.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ο κ. Ρακιντζής κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε αφήσει αιχμές για διαφθορά στους κόλπους της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για 450 υποθέσεις επίορκων δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων που «λιμνάζουν» στα δικαστήρια της χώρας χωρίς να έχουν εκκαθαριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: