Στα Πυρηναία ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Στα Πυρηναία ανέβηκε ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων φέτος το καλοκαίρι. Η εκδρομή, εκτός από ορειβατική, ήταν και τουριστική και οι Γιαννιώτες Ορειβάτες και οι φίλοι του Ορειβατικού που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν πολλά αξιοθέατα της νότιας Γαλλίας και της Ισπανίας. Προορισμός της εκδρομής ήταν το Πριγκιπάτο της Ανδόρας όπου οι Ορειβάτες έφθασαν μέσω Ανκόνας, Γένοβας, Μονακό και Μασσαλίας. Στην Ανδόρα πραγματοποιήθηκαν δύο αναβάσεις. Μία 7-ωρη στην κορυφή Pic dels Pessons (2864m) και μία 10-ωρη στην υψηλότερη κορυφή των Πυρηναίων στην Ανδόρα, Coma Pedrosa (2942m).
Και στις δύο κορυφές υψώθηκαν υπερήφανα η ελληνική σημαία και η σημαία του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Από την Ανδόρα οι Ορειβάτες πέρασαν στην Ισπανία όπου κατ’ αρχήν επισκέφθηκαν το Μοναστήρι Monserrat, το οποίο έχει πολλές ομοιότητες με τα ελληνικά Μοναστήρια των Μετεώρων και στη συνέχεια κατέληξαν στη όμορφη Βαρκελώνη. Εκεί, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν το πάρκο Γκουέλ και τη Σαγράδα Φαμίλια, από τα πιο σημαντικά μνημεία αρχιτεκτονικής του Άντονι Γκαουντί, ενώ τις βραδινές ώρες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς φλαμένγκο. Από τη Βαρκελώνη ο Ορειβατικός κινήθηκε κατά μήκος της Κυανής Ακτής με στάσεις στο Αιξ-Αν-Προβάνς, τις Κάνες και τη Νίκαια και έφτασε στην ιστορική Γένοβα, γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου. Επιστρέφοντας προς Ανκόνα, οι Ορειβάτες έκαναν μια στάση στο Ρίμινι όπου άφησαν ένα λουλούδι στους τάφους των 146 ανδρών της 3ης Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας που έπεσαν μαχόμενοι στο πλευρό των συμμάχων το 1944. H επιστροφή με ο πλοίο θα μείνει αξέχαστη σε όλους αφού η φλογέρα του Δημήτρη Ξαξίρη και το τουμπερλέκι του Γιώργου Μακρίδη συγκίνησαν επιβάτες και πλήρωμα που χόρευαν ηπειρώτικους χορούς ως τις πρωινές ώρες. Όλοι όσοι έλαβαν μέρος στην εκδρομή επέστρεψαν ενθουσιασμένοι όχι μόνο για την κατάκτηση άλλων δύο Ευρωπαϊκών κορυφών αλλά και για το πολύ όμορφο κλίμα που επεκράτησε μεταξύ των 60 ορειβατών και των φίλων τους.
Εκτός από τις καλοκαιρινές αναβάσεις στο εξωτερικό, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων πραγματοποιεί αναβάσεις στα ελληνικά βουνά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το πρόγραμμα των αναβάσεων για την περίοδο Σεπτέμβριος 2010 – Ιούλιος 2011 θα ανακοινωθεί σύντομα με την ευχή να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών Γιαννιωτών φίλων της φύσης και του βουνού.
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2027:2010-08-27-11-45-27&catid=35:news

Δεν υπάρχουν σχόλια: