36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, 3-4 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Σκουφά στην Άρτα.

Με αφιερώματα σε Μπελογιάννη, Καββαδία και ομιλία από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου Κώστα Κωτσαντή
Με το σύνθημα «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση – Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής» πραγματοποιείται το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Σκουφά στην Άρτα. Οι εκδηλώσεις του διημέρου, αρχίζουν στις 8:30 μ.μ. και περιλαμβάνουν αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη, μουσική από μαθητικά συγκροτήματα, Rock πρόγραμμα τον Θ. Φώτη, αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, Θέατρο Σκιών «για τις εκλογές στην τοπική Διοίκηση», Ομιλία από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου και μέλος της Ε.Π. της Β.Δ. Ελλάδας του ΚΚΕ κ. Κώστα Κωτσαντή και λαϊκό γλέντι.

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα της ΚΝΕ Άρτας αναφέρονται τα εξής: «Ξεκινάει η μεγάλη γιορτή της νεολαίας, των παιδιών της εργατικής τάξης, της νεολαίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μέσα από τις εκατοντάδες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα η ΚΝΕ προβάλλει πλατιά στη νεολαία την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
Συζητάμε με τους χιλιάδες νέους που συναντηθήκαμε μαζί στις απεργίες και τους αγώνες, τους νέους που υποφέρουν από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, με τους νέους που προβληματίζονται. Συζητάμε για τις αιτίες που γέννησαν την καπιταλιστική κρίση, προβάλουμε το δικό μας δρόμο διεξόδου.
Γιατί λύση υπάρχει! Η κρίση είναι το πιο χαρακτηριστικό δημιούργημα του καπιταλισμού, που δείχνει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τα ιστορικά όρια αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Η λύση βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής, στον άλλο δρόμο ανάπτυξης που έχει συμφέρον η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία να βαδίσουν, έρχεται μέσα από το νέο που γεννά η πάλη για μια νέα κοινωνία, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Σήμερα, που η επίθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των παιδιών της είναι ολοκληρωτική και ολομέτωπη, που οι νεανικές συνειδήσεις βομβαρδίζονται με κηρύγματα υποταγής στο νέο μεσαίωνα, που οι δίκαιοι αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας συκοφαντούνται και το ΚΚΕ είναι στο στόχαστρο, μια είναι η απάντηση, ένας είναι ο δρόμος για εμάς. Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής!
Γιατί στην εργατική τάξη, στη νέα γενιά, δεν ταιριάζουν η μοιρολατρία, ο συμβιβασμός, η απογοήτευση.
Γιατί ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος!
Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο!»
http://www.ixotisartas.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=3381:36-----3-4----&catid=1:local&Itemid=28

Δεν υπάρχουν σχόλια: