16 φωτιές μέσα σε μια μέρα στην Ήπειρο!

Οι Πέντε στο Δήμο Φιλιατών

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 16 φωτιές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μέσα σε μία ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ήπειρο, με το σοβαρότερο περιστατικό να καταγράφεται την Κυριακή στον Αμπελώνα Φιλιατών. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2.20 το μεσημέρι και έκαψε 90 στρέμματα δασικής έκτασης πριν καταφέρουν οι πυροσβέστες να την θέσουν υπό έλεγχο. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήμα και δύο καναντέρ.

Μία ακόμη φωτιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε στο Πλαίσιο του δήμου Φιλιατών, αλλά η κατάσβεσή της έγινε άμεσα και κάηκαν μόλις 20 τ.μ. ξερά χόρτα.
Στις 3.10 το μεσημέρι εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στον Τσαμαντά του Δήμου Φιλιατών, όπου κάηκε έκταση 70 στρεμμάτων.Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος επτά πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα.
Στο Δήμο Φιλιατών εκδηλώθηκε και τέταρτη φωτιά, λίγη ώρα αργότερα, στο δημοτικό διαμέρισμα Παλαιοχωρίου, από την οποία κάηκε δασική έκταση 20 στρεμμάτων. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν δώδεκα πυροσβέστες και επτά οχήματα από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες Ηγουμενίτσας, Άρτας, Πάργας και το πυροσβεστικό κλιμάκιο Φιλιατών καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εκ των οποίων η μία αποτελούνταν με πυροσβέστες από τη Δυτική Μακεδονία.
Τέλος στον «Κάτω Αετό» του δήμου Φιλιατών κάηκε και δασική έκταση 20 στρεμμάτων, καθώς και χορτολιβαδική έκταση 30 στρεμμάτων, πριν θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα από την πυροσβεστική υπηρεσία Ηγουμενίτσας.
Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής σε όλες τις υπόλοιπες φωτιές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιορισμένες ζημιές.
Στον Γυμνότοπο Φιλιππιάδας κάηκαν 30 στρέμματα δασικής έκτασης, στην Ανέζα του Δήμου Αμβρακικού κάηκε μία αποθήκη, τρεις ευκάλυπτοι, έξι στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και δύο στρέμματα καλάμια, στην πλαγιά του δήμου Μαστοροχωρίων κάηκε δασική έκταση τριών στρεμμάτων, στο Νεοχώρι του Δήμου Αράχθου κάηκαν 100 τ.μ. ξερά χόρτα, στο Ωραιόκαστρο του Δήμου Άνω Πωγωνίου κάηκε δασική έκταση 20 στρεμμάτων, στο Δήμο Θεσπρωτικού κάηκαν 200 τ.μ. ξερά χόρτα, ενώ ξερά χόρτα σε μικρή έκταση κάηκαν και σε φωτιά στο εκθεσιακό κέντρο Άρτας στην περιφερειακή οδό Άρτας – Ιωαννίνων.
Τέλος, το απόγευμα της Κυριακής κάηκαν σκουπίδια στις Συκιές του Δήμου Αράχθου, ενώ το βράδυ εκδηλώθηκε φωτιά σε καταυλισμό τσιγγάνων στη βιομηχανική περιοχή Πρέβεζας όπου επίσης κάηκαν σκουπίδια.
Φωτιά σε φορτηγό και αποθήκη
Η πυροσβεστική κλήθηκε και σε άλλα δύο συμβάντα, το απόγευμα της Κυριακής στο 25ο χιλιόμετρο Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας της Εγνατίας Οδού, όπου κάηκαν καυσόξυλα στην καρότσα φορτηγού και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο όχημα.
Επίσης το πρωί της Κυριακής εκδηλώθηκε φωτιά σε αποθήκη τροφίμων στο 2ο χιλιόμετρο Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας.
Ο ιδιοκτήτης αποθήκης κατάφερε να σβήσει τη φωτιά πριν φτάσει η πυροσβεστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: