Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση αρχηγών για τη διαφθορά

Tη Δευτέρα στη Βουλή με πρωτοβουλία Σαμαρά

Το απόγευμα της Δευτέρας διεξάγεται στη Βουλή η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς και την επιβολή συνθηκών διαφάνειας στη δημόσια ζωή, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ζητήσει την πραγματοποίηση της συζήτησης για τη διαφθορά από τον πρωθυπουργό, κατά τη σύσκεψη
των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός το είχε αποδεχθεί.
Κεντρική ιδέα του κ. Σαμαρά είναι να αποτελέσει η διαφάνεια το θέμα της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή και στη συνέχεια να δημιουργηθεί μια ειδική, ευρεία διακομματική Επιτροπή, για να διερευνήσει όλες τις πτυχές και να προτείνει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις, ως τη λήξη της τρέχουσας Συνόδου, τον Ιούνιο, και στη συνέχεια αυτές να τεθούν προς ψήφιση στο Σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε τo Mega, στη διάρκεια της συζήτησης αναμένεται να υπάρξουν αναφορές στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η Οικονομία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να αναφέρει ότι θα μπορεί να υπάρξει συναίνεση εκ μέρους της ΝΔ για τα θέματα της οικονομίας υπό όρους, ενώ αναμένεται να ασκήσει έντονη κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η εκτόξευση των spread οφείλεται στην αναβλητικότητα της κυβέρνησης να λάβει μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: