Προβλήματα από τη μείωση των εκτός έδρας των υπαλλήλων της Νομαρχίας

Ελλιπείς ελέγχους σε βάρος της δημόσιας υγείας επικαλείται η Ν.Α. Θεσπρωτίας

Την αλλαγή του νέου νομικού πλαισίου για τις επιτρεπόμενες κατ' έτος ημέρες εκτός έδρας των δημοσίων υπαλλήλων ζητά με επιστολή του προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, προειδοποιώντας για τα προβλήματα που θα προκύψουν στην δημόσια υγεία και στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Υπουργείου.
Συγκεκριμένα, με την ψήφιση του Ν. 3833/2010 «για την προστασία της Εθνικής Οικονομίας» καθορίστηκε ανώτατο όριο των επιτρεπόμενων κατ' έτος ημερών εκτός έδρας των δημοσίων υπαλλήλων σε 60+20 ημέρες και ορίστηκε η χιλιομετρική απόσταση για ημερήσια αποζημίωση από 10 χλμ. σε 40 χλμ. για αυθημερόν επιστροφή.

Οι παραπάνω τροποποιήσεις σύμφωνα με την επιστολή του Νομάρχη, δημιουργούν μεγάλα προβλήματα σε πολλούς ζωτικούς τομείς της οικονομίας και της υγείας του Νομού Θεσπρωτίας. Ενδεικτικά, τα σφαγεία του Νομού Θεσπρωτίας δεν λειτουργούν, δεν πραγματοποιούνται εισαγωγές-εξαγωγές ζώντων ζώων, τα προγράμματα εμβολιασμού και ελέγχου ζωοανθρωπονόσων δεν εκτελούνται, δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι σε εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων, σε καταστήματα διάθεσης τροφίμων, δειγματοληψίες τροφίμων κτλ. «με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που συνεπάγεται η απουσία Κτηνιατρικού Υγειονομικού Ελέγχου για τη Δημόσια Υγεία».
«Εάν εφαρμοστούν τα νέα όρια θα υπάρξουν προβλήματα στην εφαρμογή του συνόλου των προγραμμάτων του ΥΠ.Α.Α.Τ., κίνδυνοι για την Δημόσια Υγεία, προβλήματα στις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων νωπών-μεταποιημένων, καθώς και έλλειψη εξυπηρέτησης των αγροτών» καταλήγει ο Νομάρχης και ζητά άμεσα λύση.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε Γιόγιακα που σας έθιξε τη λειτουργία της Νομαρχίας η μείωση των οδοιπορικών. Αμάν να έρθει το ΔΝΤ να σας τα κόψει όλα λαμόγια του δημοσίου. Καταστρεψατε την Ελλάδα και έχετε και μούτρα και μιλάτε!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιόγιακα δεν μας τα λες καλά. Εμείς σε ψηφίσαμε για να καθαρίσεις την νομαρχία από τα λαμόγια και εσυ τα αγκάλισες και τα υποστηρίζεις.
Πρόδωσες την εμπιστοσύνη του θεσπρωτικού λαού και αυτό δεν θα περάσει έτσι. Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς...

Ροδίου Σταύρος είπε...

Κύριε νομάρχα δυστυχώς για σας και ευτυχώς για τον θεσπρωτικό λαό αποκαλυφθήκατε.
Ουδείς σας εκβίασε και ουδείς σας πίεσε να υποστηρίξετε τα λαμόγια της νομαρχίας. Το κάνατε συνειδητά προσδοκώντας την υποστήριξη των διεφθαρμένων της νομαρχία στις μωροφιλόδοξες επιθυμίες σας.
Όλη η Θεσπρωτία γνωρίζει ότι αυτά τα λαμόγια παίρνουν εκτός έδρας και την βγάζουν στα καφενεία της επαρχίας μας. Ο τόπος είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε. Αν υπάρχουν ένας δυο συνειδητοί υπάλληλοι αυτοί αποτελούν άλλοθι στην πλειοψηφία που εκβιάζει και διαφθείρει τόσο τους αγρότες όσο και του κτηνοτρόφους. Και μην μας πείτε ότι πέφτετε από τα σύννεφα. Το σύστημα το γνωρίζατε πολύ καλά. Πέστε μας που διαφέρετε από τον προηγούμενο νομάρχη; Αποδειχθήκατε χειρότερος. Ο θεσπρωτικός λαός σας ψήφιζε για να απαλλαγεί από τα λαμόγια του Πασοκ, και εσείς όχι μόνο δεν τα περιορίσατε αλλά ενθαρρύνατε και τα λαμόγια της νέας δημοκρατίας να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο. (άλλο που δεν ήθελαν).
Πιστέψτε με, πραγματικά εύχομαι να αποσυρθείτε με την ρετσινιά του αποτυχημένου νομάρχη παρά να βρεθείτε αντιμέτωπος με την δικαιολογημένη οργή του Θεσπρωτού που βλέπει στο πρόσωπο σας τον άνθρωπο που υπονόμευσε το μέλλον των παιδιών του.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που απέμεινε στο Νομάρχη για να ελπίζει στο "πολιτικό του μέλλον", είναι τα μνημόσυνα, οι κηδείες και τα εγκαίνεια. Αυτό θα πεί σύγχρονος πολιτικός!

Ανώνυμος είπε...

Ε, όχι και προστάτης των λαμογιών ο νομάρχης! Δηλαδή τι να έκανε ο άνθρωπος. Να κοντράρει το διεφθαρμένο σύστημα; Ξέρουμε καλά πως λειτουργεί το δημόσιο.
Ο νομάρχης μπορεί να είναι μέρος του προβλήματος αλλά δεν είναι το πρόβλημα.
Ως πολιτικός προϊστάμενος είναι αυτός που δέχεται τα πυρά και ως ένα σημείο αυτό είναι κατανοητό.
Αν ο νομάρχης αποφασίσει να πάει σπίτι του, πιστεύει κανείς ότι τα λαμόγια της νομαρχίας θα πάψουν να υπάρχουν;
Εκτιμήσεις ως προς τις προθέσεις του μονάρχη μπορεί εύκολα να κάνει ο καθένας. Δεν αρκεί ομως να περιγράφουμε το πρόβλημα αλλά πρέπει κάποια στιγμή να προτείνουμε και λύσεις.

Ανώνυμος είπε...

"Ε, όχι και προστάτης των λαμογιών ο νομάρχης!"
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Ανώνυμος είπε...

Οι λεβέντες γεωπόνοι της νομαρχίας πόσα έξτρα παίρνουν; Τους ήλεγξε κανένας αν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους;
Το γραφείο της Γεωργικής Ανάπτυξης στο Φιλιάτι είναι 4 τέσσερα χρόνια κλειστό. Δεν πατά ψυχή εκεί πέρα.
Προφανώς κάποιοι υπάλληλοι πληρώνονται για να το στελεχώνουν αφού η νομαρχία πληρώνει το ενοίκιο κανονικά.

Ποσό κοστίζει στη νομαρχία η λειτουργία του και γιατί το κρατά κλειστό;

Μετά σου λέει ο νομάρχης ότι δεν έστειλε ευχητήριες κάρτες το Πάσχα για να κάνει οικονομία.
Μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί;

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο αναγνώστη για ανακοίνωση του Νομάρχη Θεσπρωτίας

O Νομάρχης Θεσπρωτίας ζει στον δικό του πλανήτη; Με μεγάλη έκπληξη διάβασα ανακοίνωση διαμαρτυρίας του νομάρχη κ. Γιόγιακα για την αλλαγή του νέου νομικού πλαισίου για τις επιτρεπόμενες κατ' έτος ημέρες εκτός έδρας των δημοσίων υπαλλήλων. (http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/04/blog-post_9611.html).Θα μας τρελλάνουν;;; Το άρμεγμα της αγελάδας συνεχίζεται και ο νομάρχης διαμαρτύρεται που τους τα κόψανε λίγο; Η Ελλάδα βρίσκεται με το ένα πόδι στο ΔΝΤ και αυτοί τολμάνε να διαμαρτύρονται για μειώσεις οδοιπορικών και εκτός έδρας που όλοι ξέρουμε πως καθορίζονται και αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα! Έλεος κ. Γιόγιακα. Έστω και τώρα περίμενα ακόμα και από εσάς μεγαλύτερη ευθιξία όταν η χώρα βυθίζεται...

http://epirusgate.blogspot.com/2010/04/blog-post_9416.html

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο λαοπρόβλητος, το παιδί του λαού, η ελπίδα κάθε αδικημένου υπερασπίζεται τους κηφήνες του δημοσίου. Σίγουρα κάποιο λάθος θα έγινε. Ας περιμένουμε διευκρινήσεις...