"Ανοιξαν" οι αγρότες το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Ελεύθερη τη διέλευση από και προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας άφησαν οι αγρότες της περιοχής μετά από απόφαση που έλαβαν το βράδυ του Σαββάτου 23-01-2010. Προβλήματα στην είσοδο αλλά και στην έξοδό τους από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αντιμετωπίσαν για πολλές ώρες δεκάδες φορτηγά και νταλίκες, που οι οδηγοί τους ήθελαν είτε να επιβιβαστούν σε κάποιο πλοίο για να ταξιδέψουν προς Ιταλία, είτε μετά την αποβίβαση τους από πλοίο να αποχωρήσουν για το εσωτερικό της χώρας.

Αιτία των προβλημάτων, σύμφωνα με το αρχηγείο της Αγροφυλακής, ήταν ο αποκλεισμός της μοναδικής εισόδου του λιμανιού από δεκάδες τρακτέρ, τα οποία οι αγρότες της Θεσπρωτίας τοποθέτησαν μπροστά από την είσοδο του εθνικού λιμανιού.

Αυτή την ώρα τα αποκλεισμένα μέσα στο λιμάνι φορτηγά και νταλίκες που αποβιβάστηκαν από το πλοίο "ΤΣΑΜΠΙΟΝ" της ΑΝΕΚ, που προερχόταν από την Ιταλία, ξεκινούν το ταξίδι τους προς το εσωρεικό της χώρας.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας βρίσκεται ήδη εισαγγελέας ο οποίος συζητά με τους αγρότες, ενώ έξω από το λιμάνι παραμένουν δεκάδες φορτηγά και νταλίκες που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο πλοίο "ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ" για την Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: