Επιστολή στον Νομάρχη Θεσπρωτίας

Από τον Eμποροβιοτεχνικό σύλλογο Ηγουμενίτσας

κ. Νομάρχη
Σας ευχαριστούμε, δημόσια, για την πρόθεση που διατυπώσατε προφορικά να συνδράμετε στις χριστουγεννιάτικες, εορταστικές εκδηλώσεις του εμπορικού συλλόγου, με το ποσό των 1.500€, ποσό το οποίο προϋπολογίσαμε στο συνολικό κόστος.
Δυστυχώς, οι «σφιχτές» διαδικασίες των οικονομικών υπηρεσιών της Νομαρχίας κι η συνακόλουθη επιφυλακτικότητα προς το μέρος του συλλόγου, για τον σκοπό διάθεσης των χρημάτων, δεν μας επέτρεψε να λάβουμε τα χρήματα.

Αφού παραβλέψουμε την οικονομική διάσταση του θέματος – άλλωστε, αν δεν ενδιαφερθεί πρώτα ο πολίτης για τον τόπο του, δεν θα ενδιαφερθούν οι φορείς – θέλουμε να κάνουμε δυο παρατηρήσεις:
Πρώτον, ο εμπορικός σύλλογος Ηγουμενίτσας αποτελεί θεσμικό όργανο, τόσο στη συνείδηση των πολιτών, όσο και νομικά. Δεν είναι, σε καμία περίπτωση, κερδοσκοπικό σωματείο και τα έσοδά του λειτουργούν ανταποδοτικά, ως έμμεσο όφελος προς τα μέλη του και τους ευρύτερους σκοπούς που υπηρετεί.
Δεύτερον, το θέμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και κατ’ επέκταση, τέτοιων παρόμοιων ενεργειών, αποτελεί ή πρέπει να είναι συνολική ευθύνη των τοπικών φορέων και των θεσμικών οργάνων, μέσω της κοινής συνεννόησης και του κοινού προγραμματισμού. Εξάλλου, οι όποιες εκδηλώσεις πραγματοποίησε ο σύλλογος προσφέρθηκαν στους πολίτες, είτε είναι καταναλωτές είτε όχι.
Τέλος, νομίζουμε πως η δράση κι η στάση του συλλόγου για όλα τα ζητήματα του τόπου, τον διαφοροποιεί από την έννοια του συντεχνιακού σωματείου. Και σίγουρα δεν θα παίξει τον ρόλο του «λογιστή» της Νομαρχίας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Δήμας Θεόδωρος Σκεύης Κων/νος



Δεν υπάρχουν σχόλια: