Βουλιάζει από λαθρομετανάστες η Ηγουμενίτσα

Βασίλης Γιόγιακας: Η κατάσταση είναι εκρηκτική!

Οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα των λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα, κινητοποιεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Έτσι την ερχόμενη Πέμπτη θα φτάσει στην πόλη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ο οποίος θα προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη που θα γίνει με αντικείμενο την λήψη μέτρων.
Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η πύλη της χώρας προς την Ευρώπη, πλημμυρίζεται καθημερινά από λαθρομετανάστες, τους οποίους μεταφέρουν οργανωμένα κυκλώματα και τους αφήνουν στην περιοχή, προκειμένου να συνεχίσουν, όσοι το καταφέρουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη...

Υπολογίζεται ότι σε καθημερινή βάση, φτάνουν πάνω από εξήντα άνθρωποι, οι οποίοι συλλαμβάνονται από τις αρχές, όμως δεν υπάρχουν ούτε οι στοιχειώδεις υποδομές για την κράτησή τους.
Τα κρατητήρια της Αστυνομίας και του Λιμενικού είναι ασφυκτικά γεμάτα και πολύ συχνά χρειάζεται να φεύγουν λεωφορεία προς άλλες κατευθύνσεις της χώρας, όπου υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες φιλοξενίας.
Η κατάσταση είναι εκρηκτική δήλωσε και ο Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, και υπογράμμισε πως σήμερα στην περιοχή δεν υπάρχει υποδομή ούτε για την φιλοξενία, ούτε καν για την σίτιση των ανθρώπων αυτών. Έτσι τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων πολλές.


epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: