Χρήστος Κατσούρας:«Εκατό μέρες δεν είναι πολλές για να φανεί το έργο της κυβέρνησης»


«Εκατό μέρες δεν είναι πολλές για να φανεί το έργο της κυβέρνησης, είναι όμως πάρα πολλές για να φανούν οι προθέσεις της και οι προθέσεις αυτής της κυβέρνησης φάνηκαν με διάφορα μέτρα», τόνισε ο Χρήστος Κατσούρας, βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ ο οποίος επισκέφθηκε προχθές την Άρτα. Αναφερόμενος στο σχέδιο «Καλλικράτης», στο νέο εκλογικό νόμο, στο πρόγραμμα σταθερότητας, είπε ότι πρόκειται για μεγάλες τομές που ο κάθε πολίτης απαιτεί από το ΠΑΣΟΚ να κάνει «κι εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι ή θα τις κάνουμε τώρα ή δεν θα τις κάνουμε ποτέ και αυτές οι τομές θα γίνουν άμεσα»...

Ο κ. Κατσούρας μίλησε στη συνεδρίαση της Ν.Ε. που έγινε το ίδιο βράδυ με τη συμμετοχή κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών και εκπροσώπων φορέων. Παρόντες και οι δύο τοπικοί βουλευτές του κόμματος Δημήτρης Τσιρώνης και Παύλος Στασινός, ο γραμματέας της Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λάμπρος, Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες που ανήκουν στο χώρο. Το καλωσόρισμα απηύθυνε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας Δημήτρης Τάτσης.
Η διαδικασία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ ενώ προηγήθηκε συνέντευξη τύπου του κ. Κατσούρα. Η διαδικασία στόχευε στην ενημέρωση των πολιτών και των κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για το πρόγραμμα σταθερότητας που κατατέθηκε στην Ε.Ε. και για το σχέδιο «Καλλικράτης» με αφορμή και την έναρξη της διαβούλευσης. Η Ευρώπη δεν έχει δικαίωμα να αποτύχει είπε ο κ. Κατσούρας. Αναφερόμενος στις διεθνείς συνθήκες που υπάρχουν τόνισε: «Η Ευρώπη βιώνει κι αυτή τα αποτελέσματα μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Για πρώτη φορά ίσως προσπάθησε να αντιδράσει ενιαία, να δώσει μια ευρωπαϊκή απάντηση, όμως έχοντας διάφορα θεσμικά ελλείμματα η προσπάθεια αυτή πολλές φορές μένει ημιτελής. Για παράδειγμα δεν υπάρχει στην Ευρώπη ένας ανεξάρτητος οργανισμός ελέγχου των τραπεζών. Σ’ αυτά τα προβλήματα τα ευρωπαϊκά υπάρχει ο φόβος κάθε χώρα να τραβήξει το δικό της δρόμο – πληθαίνουν οι αντιευρωπαϊκές φωνές – νομίζοντας ότι έτσι κατοχυρώνει τη δική της φωνή. Όμως αυτό έχει έναν μεγάλο κίνδυνο. Εάν αποτύχει μια ευρωπαϊκή χώρα ο κίνδυνος είναι να γίνει ντόμινο και για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κι αν αποτύχει η Ευρώπη στο σύνολό της τα αποτελέσματα θα ‘ρθουν πίσω στην περιφέρεια. Άρα ευρωπαϊκά προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν σεισμούς σε περιφερειακές χώρες».
Ο Χρ. Κατσούρας ξεκίνησε τη συνέντευξη εκφράζοντας τη συμπαράστασή του προς το δοκιμαζόμενο από το φονικό σεισμό λαό της Αϊτής, τονίζοντας ότι «είναι από τις λίγες φορές που ο όρος παγκοσμιοποίηση δεν συνδυάζεται με προβλήματα αλλά με αλληλεγγύη. Για πρώτη φορά ο δυτικός κόσμος άμεσα έστειλε βοήθεια, ο καθένας όσο μπορούσε, και η χώρα μας, και οικονομική και τεχνική».

Αναφορές στο έργο του ΠΑΣΟΚ
«Η ελληνική κοινωνία δεν ξεχνάει το έργο του ΠΑΣΟΚ και αναμένει πάρα πολλά από μας ακόμα και σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για να βγούμε απ’ το τούνελ που έχει πέσει η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία» τόνισε ο βουλευτής Άρτας Δημήτρης Τσιρώνης. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα σταθερότητας που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο είπε ότι «είναι ένα πρόγραμμα το οποίο φιλοδοξεί – και είναι σίγουρο για μας – ότι θα βγάλει την ελληνική οικονομία απ’ το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει απ’ τις λαθεμένες πολιτικές της ΝΔ». Αυτό το πρόγραμμα σταθερότητας πρέπει να γίνει γρήγορα για να σταματήσουν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις που δέχεται η χώρα, τόνισε ο κ. Τσιρώνης. Για το έργο των 100 ημερών τόνισε ότι "ουδέποτε άλλοτε έχει παραχθεί σε τόσο γρήγορο διάστημα τόσο έργο όσο έχει παράγει αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακόμα κι απ’ την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, και σε θεσμικό επίπεδο και σε οικονομικό". Αναφερόμενος στο σχέδιο «Καλλικράτης» υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια διοικητική μεταρρύθμιση που πλέον έχει την υποστήριξη και των περισσότερων δημάρχων και ότι παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις αποτελεί ένα τεράστιο εγχείρημα. Θετικές ως προς το κυβερνητικό έργο που παρήχθη, χαρακτήρισε τις 100 μέρες του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ο έτερος βουλευτής Π. Στασινός, τονίζοντας ότι «κατατέθηκαν νομοσχέδια τα οποία ήταν τομές, ήταν πρωτοποριακά, τα οποία βάζουν τα θεμέλια για ένα ευνομούμενο και σωστό κράτος το οποίο θα έχει στο επίκεντρό του τον πολίτη». Απαραίτητο θεωρεί ο κ. Στασινός το σχέδιο «Καλλικράτης» για τη δημιουργία ισχυρών δήμων που θα προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους δημότες. Ο γραμματέας της Π.Ε. Γ. Λάμπρος είπε ότι έχει κατατεθεί πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Ηπείρου το οποίο είναι στα χέρια της κεντρικής διοίκησης ενώ δρομολογούνται και νέες διαβουλεύσεις για όλους τους τομείς.

epirusgate.blogspot


Δεν υπάρχουν σχόλια: