Πολλοί οι ακρωτηριασμοί πολιτών στην Αϊτή

Χιλιάδες πολίτες ακρωτηριάστηκαν λόγω της παγίδευσής τους στα χαλάσματα.

Οι αναγκαστικοί ακρωτηριασμοί πολιτών που είχαν παγιδευτεί στα χαλάσματα μετά το μεγάλο σεισμό στην Αϊτή είναι χωρίς προηγούμενο και είναι σίγουρο ότι θα αφήσουν φρικτά σημάδια στη χώρα, εκτίμησε σήμερα διεθνής Οργάνωση που ασχολείται με άτομα με αναπηρία, (Handicap International) πολλοί εκπρόσωποι της οποίας βρίσκονται στην κατεστραμμένη χώρα για να προσφέρουν βοήθεια.
«Χιλιάδες πολίτες ακρωτηριάστηκαν λόγω της παγίδευσής τους στα χαλάσματα. Σε ορισμένα νοσοκομεία είδαμε να γίνονται 30 έως και 100 ακρωτηριασμοί την ημέρα», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ο Πολ Γκάργουντ, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.
Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι Αϊτινοί που έχασαν μέλη του σώματός τους λόγω της κατάρρευσης κτιρίων όπου βρίσκονταν την ώρα του μεγάλου σεισμού. Άλλοι επίσης χιλιάδες υποβλήθηκαν σε ακρωτηριασμούς λόγω νέκρωσης μελών του σώματός τους που είχαν καταπλακωθεί από τα χώματα, τις πέτρες ή τα σίδερα κτιρίων που κατέρρευσαν.
Στο σύνολό τους ποτέ δεν είδαμε τόσους πολλούς ακρωτηριασμούς, δήλωσε φανερά σοκαρισμένη η Γουέντι Μπάτσον διευθύντρια του αμερικανικού τμήματος της Οργάνωσης που ασχολείται με άτομα με αναπηρία.
Yπενθυμίζεται ότι η Οργάνωση αυτή έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης το 1997 για την εκστρατεία της κατά των ναρκών κατά προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: