ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ: «Χρυσές» δουλειές από αδίστακτα κυκλώματα

Τα πλοκάμια της διαφθοράς δεν φαίνεται ότι έχουν τέλος στο Νομό Θεσπρωτίας.

Πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος από το σκάνδαλο που ξέσπασε με την σύλληψη τελωνειακού που εμπορεύονταν τα κατασχεμένα, αποκαλύπτεται ένα άλλο, με άγνωστες ακόμη τις διαστάσεις που θα πάρει.
Πρόκειται για το κύκλωμα μεταφοράς λαθρομεταναστών, την χειρότερη μορφή δηλαδή σύγχρονου δουλεμπορίου, στο οποίο εγκέφαλος φέρεται κάτοικος της Ηγουμενίτσας ενώ ταξιδιωτικό γραφείο της πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται το επίκεντρο των ερευνών των διωκτικών αρχών.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής. Άνδρες του Λιμεναρχείου συνέλαβαν έξι Βούλγαρους, οδηγούς αντίστοιχων αυτοκινήτων, οι οποίοι μετέφεραν 34 Ασιάτες λαθρομετανάστες. Τους λαθρομετανάστες είχαν παραλάβει από περιοχή της Θράκης με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ώστε στη συνέχεια να καταφέρουν να διαφύγουν προς την Ιταλία.
Από τις πληροφορίες που προέκυψαν κατά την προανάκριση, οι άνδρες του λιμεναρχείου οδηγήθηκαν στην σύλληψη ενός 61χρονου κατοίκου της Ηγουμενίτσας.
Ο 61χρονος, εργαζόταν μεταξύ των άλλων στο ταξιδιωτικό γραφείο που διατηρεί συγγενικό του πρόσωπο και το οποίο «πρακτορεύει» μεγάλη ναυτιλιακή εταιρία.
Έτσι εξετάζεται περαιτέρω εμπλοκή στο κύκλωμα των λαθρομεταφορών, το οποίο όπως προκύπτει από τα στοιχεία, φαίνεται ότι έχει παρελθόν.
Άλλωστε η Διεύθυνση Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος αλλά και Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάζουν την εμπλοκή τόσο των επτά συλληφθέντων, όσο και άλλων ατόμων σε ανάλογες δραστηριότητες.
Το ενδιαφέρον της έρευνας επικεντρώνεται στο ταξιδιωτικό γραφείο της Ηγουμενίτσας και πιθανή εμπλοκή του είναι σίγουρο ότι θα ανοίξει νέους ασκούς του Αιόλου στην πόλη, καθώς και στην περίπτωση αυτή, στο βάθος υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα....
Τους τελευταίους μήνες και μετά τις «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» στην Πάτρα οι λαθρομετανάστες καταφτάνουν κατά κύματα στην Θεσπρωτία. Πίσω από την αθρόα προσέλευση, βρίσκονται οργανωμένα κυκλώματα, τα οποία πληρώνονται μέχρι και χίλια ευρώ για να τους μεταφέρουν ως εκεί. Η συνέχεια είναι γνωστή.
Ορισμένοι καταφέρνουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, είτε ως λαθρομετανάστες, είτε εφοδιασμένοι με πλαστά έγγραφα. Κι εδώ φαίνεται ότι έχει στηθεί μία ακόμη «φάμπρικα». Κάποιοι πλουτίζουν, όπως έκαναν χρόνια τώρα με τους Αλβανούς λαθρομετανάστες, πουλώντας ψεύτικα ονόματα και ψεύτικες ελπίδες.
Το πρόβλημα έχει λάβει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις και ήταν ένα από αυτά που κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε χθες ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Ελευθέριος Οικονόμου και με τους Αστυνομικούς Διευθυντές της Ηπείρου.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: