«Έφυγε» ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου


Απεβίωσε σήμερα Κυριακή το πρωί, ο πρώην Υπουργός και πρώην Βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, σε ηλικία 91 ετών. Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1919 και σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Δημόσιο και Διεθνές Δίκαιο στα Πανεπιστήμια Χαϊδελβέργης, Μάντσεστερ και Κέμπριτζ.
Εξελέγη Βουλευτής με την Ένωση Κέντρου για πρώτη φορά το 1961 και διετέλεσε Υφυπουργός Άμυνας στην Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου το 1964-1965. Επανεξελέγη Βουλευτής Κοζάνης την δεκαετία του 1980 και του 1990 με την Νέα Δημοκρατία και διετέλεσε Υπουργός Βιομηχανίας, Γεωργίας, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών στις Κυβερνήσεις του Τζαννή Τζανετάκη και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1989 έως το 1993...

Διετέλεσε εταίρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, συνεργάτης του Ιδρύματος Μελετών της Χερσονήσου του Αίμου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κινήσεως. Τακτικός αρθρογράφος σε εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε ελληνικά και ξένα έντυπα, έχει γράψει νομικά, ιστορικά και πολιτικά βιβλία στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου ήταν αδελφός του πατέρα του νυν Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 2 μ.μ. στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
.



Δεν υπάρχουν σχόλια: