Τα απόρρητα της ΕΥΠ στη Βουλή

Στο... μικροσκόπιο της Βουλής μπαίνουν τα απόρρητα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών!

Στην ενεργοποίηση για πρώτη φορά της πρόσφατης νομοθεσίας που επιτρέπει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προχώρησε χθες η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ανοίγοντας ουσιαστικά και πάλι τον «φάκελο» για τις τηλεφωνικές υποκλοπές της περιόδου 2004-05 που χαρακτήρισε «απόρρητο» η Νέα Δημοκρατία και έβαλε στο αρχείο η Δικαιοσύνη.
Ωστόσο, παραμένει σε εκκρεμότητα το αίτημα που επανέφερε χθες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, για μετατροπή της Επιτροπής σε Εξεταστική. Υποστήριξε, μάλιστα, πως κατά την άποψή του «εκτίθεται η Βουλή και η πλειοψηφία που δεν ανέλαβαν σχετική πρωτοβουλία», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η υπόθεση των υποκλοπών αξίζει πολύ περισσότερο από τα λεφτά που έφαγε ο Εφραίμ».
Η Επιτροπή αποφάσισε να ζητηθεί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών το πόρισμα που είχε βγάλει για την υπόθεση και να κληθούν όλοι οι διατελέσαντες διοικητές της περιόδου εκείνης και εντεύθεν, δηλαδή οι Π. Αποστολίδης, Ι. Κοραντής και Δ. Παπαγγελόπουλος

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: