«Ταξιδιωτικά»

Το νέο βιβλίο του καθηγητή Φώτη Μήτση

Ο συμπατριώτης Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Φώτης Μήτσης, εξέδωσε το όγδοο γενικού περιεχομένου βιβλίο του, καθώς εκτός από αυτά έχει εκδώσει πολλά βιβλία επιστημονικού περιεχομένου. Ο τίτλος του νέου αυτού βιβλίου (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε.) είναι «Ταξιδιωτικά» και είναι αφιερωμένο στους αξέχαστους φίλους του συγγραφέα Ιούλιο Ιωσηφίδη και Ελένη Τσακνιά, οι οποίοι τον συνόδευαν στα διάφορα ταξίδια του ανά την υφήλιο...

Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, το περιεχόμενο του βιβλίου αφορά στην περιγραφή των ταξιδιωτικών εμπειριών του συγγραφέα, ο οποίος από το 1964 έως το 2005 περιηγήθηκε στη Βόρεια Αμερική, την Αφρική, την Κεντρική Ευρώπη, την Ιβηρική Χερσόνησο, την Σκανδιναβία, την Άπω Ανατολή, αλλά και σε περιοχές πιο κοντινές όπως Αλβανία, Κύπρο και Τουρκία. Εκτός από την περιγραφή των περιηγήσεων του συγγραφέα, στην εισαγωγή του βιβλίου επιχειρείται μια ιστορική αναδρομή της ανάγκης των ανθρώπων για την πραγματοποίηση των ταξιδιών, καθώς και η προσωπική εμπειρία του συγγραφέα από την εμπλοκή του σε αυτή την διεργασία.
Για κάθε ταξίδι του ο συγγραφέας, περιγράφει το φυσικό ή αστικό περιβάλλον, δίνει στοιχεία από την ιστορία και τον πολιτισμό και αναλύει τις εντυπώσεις του από την ζωή και δράση της τοπικής κοινωνίας.
Κατ' αυτό τον τρόπο μέσω του βιβλίου του κ. Μήτση και στηριζόμενος στην γλαφυρή και έγκυρη περιγραφή, ο κάθε αναγνώστης μπορεί να βρεθεί νοερά στις χώρες που ταξίδεψε ο συγγραφέας και να αισθανθεί το τοπικό χρώμα, την ιστορία και τον πολιτισμό τους.
Συγχαίρουμε τον φίλο συμπατριώτη κ. Φώτη Μήτση για την πρωτοβουλία του αυτή, με την οποία αφενός αποδεικνύει ότι διαθέτει πολλές καινοτόμες ιδέες για εφαρμογή και αφετέρου προσφέρει ένα ευχάριστο, έγκυρο και χρήσιμο ταξιδιωτικό ανάγνωσμα στο κοινό και του ευχόμαστε δύναμη και υγεία για να συνεχίσει την υλοποίηση των ωραίων του πρωτοβουλιών.

ΒΑΣ. Π. ΝΤΑΗΣ Δημοσιογράφος

«ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ» 15/1/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: