Μετεωρολογικός σταθμός με web camera στο δημαρχείο Πάργας

Σε πραγματικό χρόνο, στο διαδικτυο, οι καιρικές συνθήκες της Πάργας

Μετεωρολογικός σταθμός με web camera εγκαταστάθηκε στο δημαρχείο Πάργας. Είναι ένα σταθμός Davis σε υψόμετρο οκτώ μέτρα από την θάλασσα και είναι μέρος ενός μεγάλου δικτύου μετεωρολογικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Σπύρος Πηγής είπε μεταξύ άλλων ότι τώρα ο καθένας μπορεί μέσο του διαδικτύου να ενημερωθεί για το καιρό και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Πάργα χειμώνα καλοκαίρι. Ο ίδιος εξήγησε ότι μπορούμε να δούμε Θερμοκρασία, Υγρασία, διεύθυνση και ταχύτητα ανέμου, βαρομετρική πίεση, και πολλές άλλες λεπτομερές που αφορούν το καιρό.

Τα δεδομένα του σταθμού και την διαδικτυακή κάμερα θα τα βρείτε στη σελίδα του σταθμού www/meteo.gr

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί είναι κάποια όργανα που λειτουργούν αυτόματα και συνήθως αποτελούνται από δύο μέρη. Το ένα μέρος είναι αυτό που φέρει τους αισθητήρες και πρέπει να είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, ενώ το άλλο μέρος είναι αυτό που λαμβάνει τα δεδομένα είτε ασύρματα είτε ενσύρματα από το εξωτερικό μέρος και έχει την δυνατότητα επεξεργασίας των δεδομένων, αποθήκευσής τους και αποστολής τους στο διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο, αφού συνδεθεί με έναν υπολογιστή.
Το εσωτερικό όργανο μετράει την εσωτερική θερμοκρασία, την εσωτερική υγρασία, και την ατμοσφαιρική πίεση.

Στο εξωτερικό μέρος είναι τοποθετημένοι αισθητήρες μετρήσεως θερμοκρασίας, υγρασίας, όργανο μέτρησης της έντασης και της διεύθυνσης του ανέμου καθώς και όργανο που μετράει την ποσότητα βροχής που φθάνει στο έδαφος. Με την βοήθεια αλγορίθμων υπολογίζονται αυτόματα και άλλες παράμετροι όπως η αίσθηση ψυχρότητας, το σημείο δρόσου ο δείκτης δυσφορίας κ.α.
Να σημειώσουμε, τέλος ότι μετεωρολογικοί σταθμοί υπάρχουν ακόμη στην Πρέβεζα στην Βιομηχανική περιοχή αλλά και στο Κανάλι.
neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: