Πρότυπο η Ήπειρος για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού

Ένα από τα κρυμμένα «μυστικά» της νέας καμπάνιας του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ θα είναι η Ήπειρος, οι ομορφιές της και οι πολλαπλές δυνατότητες που παρέχει σε κάθε επισκέπτη, δώδεκα μήνες το χρόνο.
Αυτή είναι και η δημόσια δέσμευση που ανέλαβε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στην περιοχή και έχοντας συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επαγγελματιών του τουρισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά και στόχος προτεραιότητας για το Υπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με την κα Κεφαλογιάννη, αποτελεί η ορθολογική και περιφερειακή κατανομή του μεγάλου τουριστικού ρεύματος που αναμένεται και το 2014, προς όφελος της εθνικής οικονομίας.
Στην στρατηγική αυτή του Υπουργείου Τουρισμού εξέχουσα θέση, σύμφωνα με την κα Κεφαλογιάννη, καταλαμβάνει η Ήπειρος και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα που μπορεί να αποτελέσει μία περιφέρεια – κλειδί για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο χειμερινός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο ιατρικός τουρισμός και ο τουρισμός ευεξίας.
«Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκομαι στη δική σας Περιφέρεια, γιατί μια από τις βασικές στρατηγικές του Υπουργείου Τουρισμού είναι η περιφερειακή ανάπτυξη. Αυτό που είδαμε το 2013, που ήταν το πρώτο πολύ καλό μήνυμα για την ελληνική οικονομία και ήρθε από τον τουρισμό, θέλουμε να μπορέσει να στηρίξει όλες τις Περιφέρειες της χώρας, όλες τις τοπικές οικονομίες, όλες τις τοπικές κοινωνίες. Πιστεύουμε ότι η Ήπειρος διαθέτει τέτοια συγκριτικά πλεονεκτήματα, που μπορεί να προσελκύσει τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. Διαθέτει απίστευτη ποικιλία τοπίων, από τη θάλασσα μέχρι το βουνό. Όμως, πιστεύουμε ότι η Ήπειρος μπορεί να γίνει πρότυπο για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού. Για αυτό μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο χειμερινός τουρισμός και η λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, να λύσουμε και προβλήματα υποδομής και αδειοδοτήσεων, και παράλληλα να ενισχύσουμε τις προσπάθειες που γίνονται και σε τοπικό επίπεδο για την ανάπτυξη άλλων ειδικών μορφών, όπως ο αγροτουρισμός και ο οικοτουρισμός, ο ιατρικός και ο ιαματικός τουρισμός», σημείωσε η κα Κεφαλογιάννη.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα του αεροδρομίου Ιωαννίνων, για τα οποία είχε ενημερωθεί νωρίτερα από τον Αλ. Καχριμάνη και τον Φ. Φίλιο, τονίζοντας πως το Υπουργείο Τουρισμού θα προσπαθήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, να βρει την καλύτερη δυνατή λύση και κυρίως η λύση αυτή να βρεθεί το συντομότερο.
Η Υπουργός πρόσθεσε, πως παρέχεται μία σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα, την περίοδο της εξάμηνης προεδρίας της Ε.Ε. Την περίοδο αυτή θα δοθεί έμφαση αφενός στην ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, κάτι που αποτελεί και προτεραιότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλά και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων γραφειοκρατικού χαρακτήρα, όπως είναι το καθεστώς θεωρήσεων (βίζα) για τη διευκόλυνση της έλευσης τουριστών από τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε.
Η κα Κεφαλογιάννη μετά τις συναντήσεις με την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Β. Ευταξά, τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Φ. Φίλιο, συναντήθηκε με εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων του τουρισμού στην Ήπειρο.
Το απόγευμα επισκέφθηκε το Μέτσοβο, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νίκο Τσομπίκο, τονίζοντας πως το παράδειγμα του Μετσόβου και της τουριστικής του ανάπτυξης μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο.

Tου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη φωτογραφία, ο Κάτσιος τι περιμένει όρθιος στην πόρτα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν περιμένει. Τον έχουν τιμωρία στο ένα πόδι.

Ανώνυμος είπε...

κωστας Κ
περιμένουν και άλλοι να πάρουν σειρά

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ SECOURITY

Γάκης είπε...

Εμένα μου φαίνεται ότι περιμένει να πάρει παραγγελίες για καφέδες

Ανώνυμος είπε...

Με αυτά που γράφετε πιστεύετε ότι θα μειώσετε το κύρος του τον θεματικού Αντιπεριφερειαρχη της Ηπείρου;

Μ.Α.Λ. είπε...

Από τέτοιο κύρος να φάνε και οι κότες!
Θεματικό Αντιπεριφερειαρχη τον διόρισε ο Καχριμάνης
Οι συνάδελφοί του φαρμακοποιοί στη Θεσπρωτία στις πρόσφατες εκλογές για αντιπρόσωπο των Φαρμακοποιών τον μαύρισαν για τα καλά. Τρεις ψήφους πήρε μονό από τους δεκάδες Φαρμακοποιούς που ψήφισαν. . Τον δικό του , της μάνας του, και ενός που μπερδεύτηκε.
Άμα σε απορρίπτει το συνάφι σου, που σε ξέρει καλυτέρα, τότε τι περιμένεις να κάνει ο απλός ψηφοφόρος;
Και στην κρυφή δημοσκόπηση που έκανε η ΝΔ για υποψηφίους ΝεοΔημοκράτες για τον δήμο της Ηγουμενίτσας πάτωσε παταγωδώς.
Με τέτοια αποδοχή δεν είναι παράξενο που στέκεται κοντά στη πόρτα από την οποία με την πρώτη ευκαιρία θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια

Ανώνυμος είπε...

Έστω και όρθιος στη πόρτα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Θεσπρωτίας στη συνάντηση που βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι τα οράματα σου για την Θεσπρωτία αφού σε ικανοποιεί και η θέση του πορτιέρη.

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε παιδιά απλά θύμωσε και τους κρατάει μούτρα και γι αυτό κάθεται στην πόρτα!