Στη Θεσπρωτία τη Δευτέρα η Περιφερειάρχης

Συνάντηση με Δημάρχους, ΤΕΔΚ, άλλους φορείς και επίσκεψη σε εκτελούμενα έργα.

Επίσκεψη στη Θεσπρωτία στο πλαίσιο της γενικότερης ενημέρωσης για τα ανοιχτά θέματα και τα προβλήματα που εντοπίζονται ανά Νομό, προετοιμάζει τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα.
Μετά τη συνάντηση που είχε στις αρχές της εβδομάδας στο γραφείο της στην Περιφέρειας, τόσομε τον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Χρήστο Κατσούρα, όσο και τον Νομάρχη Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα, όπου και ενημέρωθηκε για τα τοπικά προβλήματα, της τέθηκε το ζήτημα της υλοποίησης έργων του Νομού μέσω του ΕΣΠΑ, οι εκκρεμότητες για το Πρόγραμμα «Πίνδος», εκείνη πλέον με τη σειρά της διοργανώνει περιοδεία στην Περιφέρεια, επισκεπτόμενη τη Θεσπρωτία, πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει καταρτιστεί το επίσημο πρόγραμμα των περιοδειών της, που θα περιλαμβάνει επισκέψεις, εκτός της Θεσπρωτίας και σ' αυτούς της Πρέβεζας και της Άρτας.
«Καίει» το φυσικό αέριο
Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση της Περιφερειάρχη με τους κ.κ Κατσούρα και Γιόγιακα ήταν και αυτό του φυσικού αερίου, το οποίο...καίει πραγματικά τον ευρύτερο νομό Θεσπρωτίας αλλά ειδικότερα Πέρδικα και κατά δεύτερον Σύβοτα, που αντιδρούν σφόδρα στο ενδεχόμενο διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου στα διοικητικά όρια των δύο περιοχών, αλλά και της εγκατάστασης του σταθμού συμπίεσης, ύστερα και από την νέα προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΔΕΠΑ που οριοθετεί αγωγό και σταθμό στα όρια της Πέρδικας.
Η κ. Γεωργακοπούλου δεν εξέφρασε άποψη για το ζήτημα, αφού η συνάντηση είχε περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα, αλλά στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Νομό μας, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει κάποια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πέρδικας κ. Πάκο, είτε με την Επιτροπή Αγώνα Συβότων και Πέρδικας.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Πάκος, έχει εδώ και αρκετό καιρό ζητήσει εγγράφως συνάντηση με τη νέα Περιφερειάρχη τόσο για το φυσικό αέριο όσο και για επιμέρους προβλήματα, κάτι που ωστόσο δεν έχει μέχρι σήμερα συμβεί, ενώ ο ίδιος δεν είχε ακόμη κάποια ενημέρωση για το αν πρόκειται αυτό να γίνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κ. Γεωργακοπούλου στη Θεσπρωτία.
Συνάντηση με Αυτοδιοικητικούς, ΤΕΔΚ και επίσκεψη σε εκτελούμενα έργα
Βάση του ρεπορτάζ, απ' όπου προκύπτει επίσκεψη της κ. Γεωργακοπούλου-Μπάστα την ερχόμενη Δευτέρα στο Νομό, η τελευταία αναμένεται να έχει συνάντηση με τους Αυτοδιοικητικούς του Νομού, αν όχι όλους, την πλειοψηφία αυτών. Εκεί θα ακούσει τα προβλήματα που υπάρχουν στις διάφορες περιοχές του Νομού, μεγαλύτερα ή μικρότερα και αναμένεται να δώσει το δικό της στίγμα ως προς την επίλυση αυτών, ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί και το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» και τις αλλαγές που θα επιφέρει σε επίπεδο χωροταξικό, όσο και οικονομικό.
Πιθανότατα θα έχει συνάντηση και με άλλους τοπικούς φορείς, όπως και συνάντηση με το Πρόεδρο του Επιμελητηρίου του Νομού, ο οποίος θα θέσει τη γενικότερη κατάσταση στη Θεσπρωτική αγορά με τη δυσκολία των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν από οικονομικής πλευράς, το ...αγκάθι των κινέζικων καταστημάτων, το Ασφαλιστικό, τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου και μια σειρά ακόμη θεμάτων.
Δεν αποκλείεται η Περιφερειάρχης να επισκεφθεί και ορισμένα από τα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή στο Νομό, όπως είναι η Β' Φάση του Λιμένα της Ηγουμενίτσας, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κ.α.
neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: