Ο κρυμμένος θησαυρός, οι ράβδοι χρυσού και το όμορφο παραμύθι…

Τα Γιάννινα ζούνε το δικό τους παραμύθι...

Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, πέρα από ένα αγαπημένο παιδικό παιχνίδι, αποτελεί και χόμπι για ορισμένους. Οι κρυμμένοι θησαυροί, άλλοι από τα χρόνια του Αλή Πασά, άλλοι από τα χρόνια του ελληνοιταλικού πολέμου και του εμφυλίου, εξάπτουν φαντασίες, καλλιεργούν σενάρια και προκαλούν τους λάτρεις του χρυσού και του εύκολου πλούτου...Τις τελευταίες ημέρες, η πόλη των Ιωαννίνων, ζει ένα ακόμη όμορφο παραμύθι για τις κρυμμένες ράβδους χρυσού που βρέθηκαν τυχαία. Ένα όμορφο παραμύθι που ξεκινάει με μία ασήμαντη αφορμή και στη συνέχεια προσθέτει ο καθένας την δική του εκδοχή θέλοντας να το μετατρέψει σε μία...παραμυθένια πραγματικότητα.
Η ιστορία μας εκτυλίσσεται εδώ και μερικές ημέρες, με αποτέλεσμα σήμερα, να έχει κυκλοφορήσει ευρέως στην πόλη η είδηση ότι «έρχεται κλιμάκιο ειδικών από την Αθήνα για να πάρει τις ράβδους χρυσού...».
Ο θησαυρός υποτίθεται ότι εντοπίστηκε κατά την εκσκαφή οικοπέδου, κοντά στην Λεωφόρου Γράμμου. Οι εργασίες σταμάτησαν και έτσι ξεκίνησε η φημολογία για τον κρυμμένο θησαυρό που βρέθηκε στο σημείο που οι παλιότεροι αποκαλούσαν «ιταλικά μνήματα».
Μόνο η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από καμία αρμόδια υπηρεσία. Ούτε η αστυνομία ενημερώθηκε για κάτι τέτοιο, ούτε η Εφορεία Αρχαιοτήτων. Και θα ήταν πολύ δύσκολο μέχρι αδύνατο στον οποιοδήποτε εργολάβο να αποκρύψει ένα τέτοιο γεγονός. Γιατί για την εκσκαφή εργάζεται ένα ολόκληρο συνεργείο ανθρώπων που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να κρατήσει ένα τέτοιο μυστικό.
Όμως τα παραμύθια είναι όμορφα. Πολλές φορές δίνουν χρώμα στην ζωή μας και σπάνε την ρουτίνα της καθημερινότητας. Τα Γιάννινα λοιπόν ζούνε το δικό τους παραμύθι....


epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: