Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Περισσότερη προσοχή στις Ένοπλες Δυνάμεις

Όχι στις αντιφάσεις και στη διγλωσσία γύρω από ζωτικά θέματα σταδιοδρομίας

«Οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων δικαιούνται περισσότερης προσοχής... Δεν είναι δυνατόν, όμως, να υφίστανται την κυβερνητική διγλωσσία γύρω από ζωτικά θέματα της σταδιοδρομίας τους. Οι αντιφάσεις και η κυβερνητική πολυλογία ας μην περιλάβουν και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».
Τα παραπάνω τόνισε χθες σε δήλωσή του ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τασούλας. Αφορμή το γεγονός ότι τους τρεις τελευταίους μήνες, με δηλώσεις και εν συνεχεία διορθωτικές διευκρινίσεις, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει προκαλέσει δικαιολογημένη ανησυχία στις τάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των αποστράτων για
θέματα στρατιωτικών νοσοκομείων, Μετοχικών Ταμείων κ.α.
Και ο κ. Τασούλας υπογραμμίζει: «και, ενώ δεν φθάνουν οι δηλώσεις της, επιτέλους, αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, προστίθενται και οι απαράδεκτες δηλώσεις αναρμόδιων Υπουργών, όπως εκείνες του Υπουργού Εργασίας για συνταξιοδοτικά θέματα των στρατιωτικών.
»Η Νέα Δημοκρατία, πέραν της καθιέρωσης του νέου μισθολογίου, είχε ξεκινήσει μία δημόσια διαβούλευση για νέο νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών, που θα αντικαθιστούσε το νόμο του 1996. Κύριος στόχος ήταν η 35ετία να αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας έναντι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι υποχρέωση των τελευταίων. Συναφής προς τούτο ήταν η καθιέρωση της παράλληλης επετηρίδας».
Εξαίροντας το έργο των στρατιωτικών μας ο κ. Τασούλας αναφέρει ακόμη: «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας σύνθετος ιεραρχημένος μηχανισμός με αποστολή πρώτιστα εθνική, αλλά και κοινωνική.
»Τα στελέχη τους αποδίδουν το έργο τους με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με τον βαριά άρρωστο δημόσιο τομέα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν οργάνωση, πειθαρχία, αποτελεσματικότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπαρνήσεως. Είναι σημαντικό, σε αυτή τους την αποστολή, να είναι όσο το δυνατόν απερίσπαστες και τα στελέχη τους, που στερούνται για αυτονόητους λόγους του δικαιώματος να συνδικαλίζονται, να τυγχάνουν κάθε δίκαιης και λογικής αντιμετώπισης.
»Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αποτελούν «ελίτ» ή προνομιούχο «κάστα» - ομάδα, όπως επιχειρείται να εμφανιστούν τελευταία. Απεναντίας: Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκούν τα καθήκοντά τους, οι συνεχείς μεταθέσεις και η όλη ιδιομορφία της στρατιωτικής ιδιότητας καθιστούν, εξαιρετικά απαιτητικές τις συνθήκες ζωής τους».
proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: