Χίλαρυ Κλίντον κατά των λογοκριτών του διαδικτύου

Συνεχάρη τους «πολίτες δημοσιογράφους»

Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον επέκρινε τη Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες για τους περιορισμούς που επιβάλλουν στην ελευθερία έκφρασης των λαών τους μέσω Ίντερνετ.
Η κ. Κλίντον δήλωσε τη Πέμπτη στην Ουάσιγκτον, ότι η ελευθερία του λόγου δεν περιορίζεται σήμερα μόνο στο αν οι πολίτες μπορούν να διαμαρτύρονται με συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης τους και σημείωσε ότι τα μπλόγκ, τα SMS, και το
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχουν ανοίξει νέες οδούς ανταλλαγής ιδεών και έχουν δημιουργήσει νέους στόχους για τους λογοκριτές...
Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι κυβερνήσεις ή άτομα που προβαίνουν σε επιθέσεις μέσω κυβερνοχώρου θα πρέπει να αντιμετωπίζουν συνέπειες και διεθνή καταδίκη και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην λογοκρισία του διαδικτύου από μέρους της Κίνας, του Ιράν, της Τυνησίας, του Ουζμπεκιστάν, της Αιγύπτου και του Βιετνάμ.
Η κ. Κλίντον συνεχάρη τους «πολίτες δημοσιογράφους», όπως τους χαρακτήρισε, που έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στο Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: