Οι θέσεις του Συνδέσμου Εργοληπτών για το νέο νομό για τα δημόσια έργα

Δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα

Τις θέσεις του για το νέο Νόμο για τα δημόσια έργα έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας.
Μεταξύ άλλων προτείνει ως υποχρεωτική τη δημοσίευση όλων των στοιχείων ενός έργου στο διαδίκτυο με τη μορφή «Ταυτότητα Έργου» και «Ταυτότητα Μελέτης». Ζητά την κατάργηση των πρόσθετων εγγυήσεων και θέσπιση έγκαιρης επιστροφής εγγυητικών επιστολών. Να μειωθεί το ανεκτέλεστο όριο σε ποσοστό 50% για να βοηθηθεί η διασπορά των έργων, να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και έργα με μικρό προϋπολογισμό, να θεσμοθετηθεί το Μητρώο Κατασκευαστών Ιδιωτικών Έργων, να κοστολογούνται τα μέτρα ασφαλείας ενός έργου και να εντάσσονται στον προϋπολογισμό της μελέτης...

Ο Σύνδεσμος εκφράζει την αντίθεσή του στο θεσμό των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ζητά δε να ενταχθούν στον Αναπτυξιακό Νόμο όλες οι τεχνικές εταιρίες. Τέλος τονίζει ότι η Πολιτεία όφειλε και οφείλει να εξασφαλίσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την άρτια, ομαλή και ποιοτική παραγωγή των έργων, όπως πλήρη και ώριμη μελέτη, επαρκή και παρεμβατική επίβλεψη, καθαρό και λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο, καθώς και απρόσκοπτη χρηματοδότηση.
Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών έδωσε επίσης στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε στην Πειφερειάρχη Ηπείρου σχετικά με το έργο βελτίωση – αναβάθμιση εσωτερικού δικτύου Ύδρευσης Δήμου Ιωαννίνων, στην οποία καταληκτικά ζητά να ανακαλέσει την διακήρυξη του υπόψη έργου, ώστε να επαναδημοπρατηθεί με υλικά σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και τιμές μονάδας σύμφωνες με το ισχύον Ενιαίο Τιμολόγιο Υδραυλικών Έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: