Το μέλλον μας ανήκει

Του Λεωνίδα Ταφέκη
Υποψήφιου Δημάρχου Φιλιατών

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

Όπως σας είναι ήδη γνωστό, αρκετοί από εμάς συγκεντρωθήκαμε στις 14 Αυγούστου του 2013 στους Φιλιάτες και ιδρύσαμε μια νέα δημοτική κίνηση με την ονομασία «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ για μια ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ» με σκοπό να θέσουμε ένα τέλος στον κατήφορο και στην καταστροφική πορεία που οδηγείτε ο τόπος μας την τελευταία δεκαετία.

Πολλοί περίμεναν από εμάς να συνταχθούμε με κάποιον από τους υπάρχοντες δημοτικούς συνδυασμούς. Κρίναμε όμως την προσφορά τους αρνητική και τους ίδιους αδύναμους να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν τον δήμο μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Πως θα μπορούσαμε εξάλλου να ταχθούμε στο πλευρό του σημερινού μας Δημάρχου και των ανθρώπων που απαρτίζουν τον συνδυασμό του, όταν ο ίδιος και το επιτελείο του ενώ επισκέπτονται ανελλιπώς τους καφενέδες της επαρχίας μας στους οποίους μάλιστα διαπρέπουν με τις καθημερινές οινοποσίες τους, συστηματικά αγνοούν αδιαφορούν και παραβλέπουν να επισκεφτούν τους υπουργούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες για να προωθήσουν και να επιλύσουν ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας που ματαίως απ ότι φαίνεται αναμένουν την ολοκλήρωσή τους.
Ούτε ήταν δυνατόν να ενταχθούμε στον συνδυασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη στιγμή που ο πρώην πλέον επικεφαλής του δεν συμμετείχε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και αδιαφορούσε για το τι πράττουν οι σύμβουλοί του, οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με την συμπολίτευση επικύρωναν με την ψήφο τους την πλειονότητα των θεμάτων που συζητιόταν στα δημοτικό συμβούλιο.
Δεν θα μπορούσαμε επίσης να συνταχθούμε με τον αγαπητό κατά τα άλλα κ. Λαέρτη, που ως μοναδικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο δήμο μας, αγνοεί ότι πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο λαό και στα προβλήματά του και να τον ενημερώνει συστηματικά για τα τεκταινόμενα στο δήμο μας με αποτέλεσμα να μην είναι κατανοητό στους συμπολίτες μας που βρίσκεται το κόμμα του, τι πρέπει να κάνει ο λαός και πως ο ίδιος συνδέεται με όλα αυτά.
Όπως λοιπόν κατανοήσατε αγαπητοί μας συμπατριώτες η απόρριψη των πεπραγμένων των δημοτικών μας εκπροσώπων και οι δύσκολες συγκυρίες που περνάει η πατρίδα μας δεν μας οδήγησε στην απογοήτευση και στην αποχή όπως αρκετοί θα περίμεναν .Αντίθετα η όλη κατάσταση μας πείσμωσε και μετέτρεψε την οργή και την αγανάκτησή μας σε απαντητική θετική ενέργεια για προσφορά και συμβολή στη συλλογική και συμμετοχική δράση που απαιτείται για την σταδιακή επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν.
Πετύχαμε, παραμερίζοντας τις ιδεολογικές και πολιτικές μας προτιμήσεις, να ιδρύσουμε μια νέα δημοτική κίνηση που την στελεχώνουν ικανοί και άφθαρτοι συμπολίτες μας, οι οποίοι με τις γνώσεις , τις εμπειρίες τους και τις συλλογικές μας προσπάθειες θα συμβάλλουν στην προσέλκυση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας που θα επιτρέψουν στις νέες γενιές να παραμείνουν στις πατρογονικές τους εστίες. Παράλληλα θα ασχοληθούμε με θέματα που άπτονται των καθημερινών μας αναγκών, όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός και την συντήρηση των υποδομών μας. Θα θέσουμε τις πολιτιστικές και αθλητικές μας δραστηριότητες σε πρώτο πλάνο και θα εκσυγχρονίσουμε τις υπάρχουσες υποδομές και θα συμβάλλουμε με κάθε πρόσφορο μέσο στην βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχεται στους νέους μας. Θα αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για την ίδρυση νέων επιχειρηματικών μονάδων και την βελτίωση των υφιστάμενων στον τουρισμό, την αλιεία, την κτηνοτροφία, την γεωργία κ.α.
Επιπλέον , εάν εκλεγούμε, θα αναθέσουμε σε ορκωτούς λογιστές τα οικονομικά του δήμου και θα διεκδικούμε με κάθε νόμιμο μέσο την επιστροφή των χρημάτων που λείπουν από τα ταμεία του δήμου μας. Παράλληλα θα στείλουμε στην δικαιοσύνη όλους όσους υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται σε πιθανές ατασθαλίες και θα ζητήσουμε από τα αρμόδια δικαστικά όργανα την έγκαιρη, την δίκαιη και αυστηρά παραδειγματική κρίση τους για όσους με στοιχεία αποδειχτεί ότι παρανόμησαν.
Θα ξεχρεώσουμε σταδιακά τα χρέη του δήμου , σε αντίθεση με την παρούσα δημοτική αρχή που σπαταλά τα κονδύλια για τα έργα και τις υποδομές σε προσλήψεις νοσοκόμων , μόνο και μόνο γιατί είναι δικοί τους και ημέτεροι των κομμάτων που τους υποστηρίζουν, ταυτίζοντας σκόπιμα το Δημαρχείο με το Νοσοκομείο.
Θα αγωνισθούμε για την διατήρηση και την ενίσχυση των κοινωφελών ιδρυμάτων που υπάρχουν στο δήμο μας και θα απαιτήσουμε να επιστρέψει το αυτοδιοίκητο στο Γηροκομείο και στο Οικοτροφείο που με την ανοχή της σημερινής δημοτικής αρχής μεταφέρθηκαν σε αντίστοιχα ιδρύματα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Για να αναδείξουμε την διαφορετικότητα της πολιτικής μας από τους διοικούντες το δήμο μας και από τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων [ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κ.α.] που τους υποστήριξαν, ας παραδειγματιστούμε από τον τρόπο που αντέδρασαν όταν απειλήθηκε το αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου και η ύπαρξη των λοιπών ιδρυμάτων της πόλης μας.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να παραιτηθεί. Ξεκίνησαν λοιπόν με την συνδρομή των πολιτών και άλλων φορέων του νομού μας μια σειρά από διαμαρτυρίες όπως π.χ. πορεία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας , διαβήματα στα υπουργεία κ.α. με σκοπό να ανατραπούν οι ειλημμένες αποφάσεις και να σταματήσει η πορεία του τόπου προς τον αφανισμό.
Η συνέχεια είναι όμως αρκετά ενδιαφέρουσα και αρκούντως αποκαλυπτική. Ξαφνικά οι αγώνες ατόνησαν με την συνειδητή αποχή των διοικούντων το δήμο μας και ο συνεργαζόμενος με αυτήν τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το Δήμαρχο για την υπονόμευση των αγώνων που αναπτύχθηκαν. Έλα όμως που όταν συνεδρίασε το επόμενο δημοτικό συμβούλιο για να συζητήσει την εφαρμογή της απόφασης παραίτησής του, έως ότου αποκατασταθεί το αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου και εξασφαλιστεί η ύπαρξη των υπολοίπων ιδρυμάτων στο δήμο μας, επιφανές στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε να μην παραιτηθεί το δημοτικό συμβούλιο και να σταματήσει ο αγώνας για το αυτοδιοίκητο. Αυτό φυσικά έγινε αποδεχτό από την κυβερνούσα δημοτική αρχή με αποτέλεσμα να τορπιλιστούν όλες οι προσπάθειες που έως τότε είχαν προηγηθεί για την υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου.
Οι πιέσεις όμως των υπολοίπων συμπολιτών μας καθώς και η ξεκάθαρη στάση του σημερινού βουλευτή μας κ. Αντώνη Μπέζα να αποκαταστήσει το αυτοδιοίκητο και να συμβάλει στη διατήρηση των υπολοίπων ιδρυμάτων στο δήμο μας θεωρήθηκαν τότε υποκριτικές από τους υποτιθέμενους αγωνιστές και προοδευτικούς παράγοντες των τοπικών οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Και τι να πει κανείς για κάποιους άλλους εκπροσώπους κομμάτων, που εκλέχτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο με την παρούσα δημοτική αρχή και εμφανίζονται σήμερα διατεθειμένοι να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα οποιουδήποτε κόμματος τους επιλέξει ως υποψηφίους δημάρχους!
Τώρα όμως που οι προσπάθειες όλων των υπολοίπων ευοδώθηκαν με το αυτοδιοίκητο να έχει επανέλθει και αναμένεται η επάνδρωση του 628 τάγματος Φιλιατών με επιπλέον προσωπικό, τι έχουν να μας πουν άραγε όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι προοδευτικοί παράγοντες του τόπου; Τέσσερεις μήνες μάλιστα πριν από τις αναμενόμενες δημοτικές εκλογές, οι δύο εκλεγμένοι με την σημερινή δημοτική αρχή δημοτικοί σύμβουλοι που είναι σημαίνοντα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν το κόμμα τους και να αποσοβήσουν τις ευθύνες του ως προς την εφαρμοζόμενη δημοτική πολιτική, υποκριτικά ανακάλυψαν ότι αυτή υπονομεύει τον τόπο και ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου που τόσο φανατικά έως τώρα υποστήριζαν.
Είναι βαθειά γελασμένοι αν πιστεύουν ότι οι πολίτες θα ξεχάσουν την στήριξη που αφειδώς και αδιαλείπτως παρείχε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα δημοτική αρχή και θα προτιμήσουν να στηρίξουν τον κομματικό δημοτικό συνδυασμό που σχεδιάζουν να κατεβάσουν στο δήμο μας περιτυλίγοντας τον μάλιστα με τον μανδύα του ανεξάρτητου.
Πώς όμως είναι δυνατόν αυτοί που έως τώρα από θέσεις αρχής υποστήριζαν τις κάθε είδους συνεργασίες με άλλους πολιτικούς χώρους να τις απεμπολούν επειδή νομίζουν ότι μπορούν να τις κερδίσουν μόνοι τους;
Όλες αυτές είναι παλαιοκομματικές λογικές που οδήγησαν την πατρίδα και τον τόπο μας στη σημερινή δύσκολη κατάσταση. Οι λογικές αυτές μας βρίσκουν αντίθετους, όπως πιστεύουμε ότι βρίσκουν και τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας
Δύο αιώνες τώρα οι πάλαι ποτέ κουμμουνιστικοί παράδεισοι που ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια σε όλη τα γη σε διαφορετικές κάθε φορά εθνότητες , θρησκείες και πολιτιστικές εκφάνσεις, οδήγησαν την μισή ανθρωπότητα στην καταστροφή.
Τα τονίζουμε σήμερα όλα αυτά για να μην ξεχνάμε πως ότι έγινε, έγινε στο όνομα της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, των αδυνάτων και των καταφρονημένων όλης της γης , που τελικά εξελίχτηκαν εγκληματικά εις βάρος τους. Στη διαμάχη αυτή είχαμε και εμείς το μερίδιό μας, αφού την πληρώσαμε με έναν οδυνηρό εμφύλιο πόλεμο που τις συνέπειές του τις πληρώνουμε ακόμα και σήμερα.
Εκτός όμως από τους προαναφερθέντες δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους διάφορους σοσιαλιστικούς και λαϊκούς τρίτου δρόμου παραδείσους που οδήγησαν και αυτές τα λαϊκά στρώματα στην περιθωριοποίηση και στον ανισομερή καταμερισμό του παραγόμενου πλούτου υπέρ των πλουσίων και δυνατών όλης της γης.
Στην πατρίδα μας τον πολλά υποσχόμενο τριακονταετή δανεικό σοσιαλιστικό παράδεισο τον πληρώσαμε με ολοκληρωτική χρεοκοπία που περιθωριοποίησε ήδη πάνω από το 65% του λαού μας οδηγώντας τους στην φτώχεια και την ανέχεια. Δυστυχώς αυτό κατέστη δυνατόν μέσα σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, διότι οι δυνάμεις του λαϊκισμού, του κρατισμού και της ρουσφετολογίας επικράτησαν στο στελεχιακό δυναμικό όλων των κομμάτων, ακόμα και σε αυτά που λόγω ιδεολογίας σθεναρά τα αντιμάχονταν. Ως αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών περιθωριοποιήθηκαν οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και η καταστροφή με την μορφή της χρεοκοπίας επήλθε. Ευτυχώς όμως σήμερα , παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, οι δυνάμεις του λαϊκισμού και του κρατισμού υποχωρούν.
Αυτό διαπιστώνεται και από την διαπάλη που έχει ξεσπάσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανάμεσα στις δυνάμεις της λογικής και του ρεαλισμού και αυτών που πιστεύουν και επιθυμούν οι οποιεσδήποτε ιδέες τους οφείλουν να εφαρμοστούν με την έφοδο και την κατάληψη των οποιονδήποτε χειμερινών ανακτόρων που κάθε φορά έχουν στο μυαλό τους.
Εάν τελικά επικρατήσει η σύνεση και η λογική και η κάθε πολιτική δύναμη συμβάλλει είτε από μόνη της , είτε σε συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις στο ξεπέρασμα της κρίσης , τότε να είμαστε σίγουροι ότι έστω και δύσκολα θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από αυτήν.

Είναι πάντως βαθειά νυχτωμένοι ,όσοι ακόμα πιστεύουν ότι ο λαός μας θα δεχτεί άλλα σαράντα χρόνια πειραματισμών και ψεύτικων υποσχέσεων που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και στον αφανισμό του ελληνικού μας πολιτισμού.
Ευελπιστούμε ότι οι δυνάμεις της σύνεσης , του ρεαλισμού και της λογικής να επικρατήσουν και στον δήμο μας , ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας, εφαρμόζοντας πολιτικές που θα στηρίζουν την τοπική οικονομία και θα προσφέρουν θέσεις εργασίας στους άνεργους συμπολίτες μας.
Εμείς ξεκινήσαμε την πορεία αυτή με την δημιουργία της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για μια ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ». Όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί..
Χρειάζεται η προσπάθεια αυτή να ενισχυθεί από όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας ,εάν πράγματι θέλουμε τα παιδιά μας να συνεχίσουν να διαβαίνουν τους δρόμους και τις γειτονιές που μεγάλωσαν και αν επιθυμούμε να υπάρχουν μαγαζιά και καφενεία ανοιχτά για να μπορούμε να ψωνίζουμε στον τόπο μας και να πίνουμε τον καφέ μας στον ελεύθερο χρόνο μας.
Μπορεί όλα αυτά να μην μας είναι αρεστά, αλλά αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσεται, αν δεν αντιδράσουμε στις δυνάμεις της αδράνειας, της οπισθοδρόμησης και του αφανισμού που έως τώρα έχουν κυριαρχήσει στον τόπο μας.
Σας καλούμε μαζί μας, ώστε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές να στείλουμε όλους αυτούς που διοικούν τον δήμο μας τις τελευταίες δεκαετίες στις προηγούμενες θέσεις τους για να μάθουν να δουλεύουν και να διοικήσουν σωστά τους κρατικούς φορείς που οι ίδιοι διέλυσαν.
Μπορεί να είμαστε νέοι και άπειροι, όπως μας κακολογούν, όμως εμείς διαθέτουμε την γνώση, τις εργασιακές μας εμπειρίες και την νοικοκυροσύνη μας για να κάνουμε το δήμο μας καλύτερο και να αποκαταστήσουμε την εικόνα του, προσδίδοντας του τη θέση που τους αρμόζει στο σύγχρονο κόσμο που μας περιβάλλει.
Με πίστη, με όραμα, με διάθεση και ελπίδα θα τα καταφέρουμε, εάν όλοι μαζί συμβάλλουμε με θετικό τρόπο, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν.
Μετατρέψτε την οργή και την αγανάκτηση που μας διακατέχει για όσα άδικα μας ταλαιπωρούν , σε μια δίκαια και θετική προσπάθεια:
Για την ανόρθωση του τόπου μας.
Για την ανάδειξη των αξιών και του πολιτισμού μας.
Για την προάσπιση όσων με πολύ κόπο οικοδόμησαν οι προγονοί μας.
Για την ιστορία της πόλης μας.
Για τα χωριά και τις παραδόσεις μας.
Για την προσέλκυση επενδύσεων και την δημιουργία θέσεων εργασίας.
Αντισταθείτε στις δυνάμεις της παραπλάνησης του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που τόσα χρόνια κατάφερναν με ψεύτικες υποσχέσεις και απατηλά όνειρα να κυριαρχούν και να οδηγήσουν τον τόπο και την πατρίδα μας στην κατάσταση που σήμερα βρίσκεται.
Τολμήστε , κάντε όλες τις μικρές ρήξεις και τις επιμέρους συγκρούσεις που απαιτούνται ,ώστε όλοι μαζί μέσα από ένα δημοκρατικό δημόσιο διάλογο να απομονώσουμε τα λαμόγια και να ελευθερώσουμε τον τόπο από το κακό που μας βρήκε.
Ήρθε ο καιρός οι δυνάμεις της σύνεσης, του ρεαλισμού, της παραγωγής και της νοικοκυροσύνης να επικρατήσουν και να επιλύσουν σταδιακά τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Οι προσπάθειες που αφιερώνουμε για την επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν είναι για εμάς δημιουργικές και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση από την αποδοχή που τύχαμε από τους συμπολίτες μας. Ειλικρινά σας ευχαριστούμε , και ιδίως τους κατοίκους των χωριών μας και τους θαμώνες των καφενείων, όπου αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν, γιατί στις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, όχι απλά μας δέχτηκαν ,αλλά μας κέρασαν και συζήτησαν ανοιχτά μαζί μας για όλα τα θέματα που τους απασχολούν.
Διαπιστώσαμε ότι το ενδιαφέρον για τον τόπο τους παραμένει αμείωτο. Εκτιμούμε ότι με την ίδια ζέση θα συμβάλλουν να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν και θα αναδείξουν με την ψήφο τους , μια νέα δημοτική αρχή που πραγματικά θα τους αντιπροσωπεύει και θα είναι μαζί τους και στα δύσκολα και στα εύκολα.
Συναντήσαμε βέβαια και ανθρώπους που δεν αποδέχονται τον ανεξάρτητο και ακομμάτιστο χαραχτήρα της δημοτικής μας κίνησης. Για αυτό άλλοι μας προσάπτουν ότι είμαστε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, άλλοι με το ΚΚΕ, άλλοι με την Χρυσή Αυγή, άλλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ και ούτω καθεξής.
Προφανώς όλοι αυτοί αδυνατούν να κατανοήσουν ότι ο καθένας μας έχει τις δικές του πολιτικές προτιμήσεις τις οποίες χάριν των κοινών προσπαθειών για την ανόρθωση του τόπου τις έχουμε παραμερίσει.
Οι υπερασπιστές του σιδερόφρακτου, του ανέγγιχτου, και του αμίλητου εραστή της εξουσίας, που πάντα πίνει νερό στο όνομά της , μας κατηγορούν για εξωγήινους; Εμείς τους απαντάμε, ότι είμαστε σταθερά γειωμένοι στα συμφέροντα του τόπου μας και θα τα υπερασπιστούμε μαζί με τους συμπολίτες μας , διότι δεν επιθυμούμε αυτά να εκφράζονται στην Ηγουμενίτσα.
Εκτιμούμε όμως ότι όσοι υποστηρίζουν τον συνδυασμό των τριάντα αντιδημάρχων θα κατανοήσουν τα συμφέροντα που πρεσβεύει και σταδιακά θα τον εγκαταλείψουν απελευθερώνοντας τον από την σιδερόφραχτη πανοπλία του, για να αποκαλυφθεί η γυμνή αλήθεια που πράγματι εκπροσωπεί.
Πράγματι είπαμε πολλά στο σημερινό μας άρθρο και αυτό γιατί έως τώρα ελάχιστα πράγματα λεγόταν με το όνομά τους, ήρθε όμως ο καιρός αυτό να αλλάξει και με τη δική σας στήριξη και συμμετοχή να λάμψει η αλήθεια και να επανέλθει η ελπίδα η αγάπη και το χαμόγελο στις ψυχές , στις καρδιές και στα χείλη των συμπολιτών μας.

Με εκτίμηση
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΑΦΕΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ




8 σχόλια:

Νάσος είπε...

Κείμενο σεντόνι. Ολόκληρο κατεβατό που δεν λέει τίποτα το ουσιαστικό. Απλώς νανουρίζει.
Σοβιετικής προελεύσεως που μας παραπέμπει σε άλλες ξεπερασμένες εποχές. Υποψήφιος μια από τα ίδια για να μη πω χειρότερος.
Μυρίζει φορμόλη από χιλιόμετρα μακριά.
Απλώς είδε φως και μπήκε

ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ είπε...

Για όλους κάτι βρήκε να τους στολίσει. Προς το παρόν όμως κανένας από αυτούς δεν έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά. Για τη προηγούμενη δημοτική που κατάκλεψε το δήμο και που με εκφραστή της το grande lamogio διεκδικεί και πάλι τη Δημαρχία, ούτε μια λέξη δεν βρήκε να ξεστομίσει.
Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, λέμε εμείς εδώ στο Φιλιάτι

Ανώνυμος είπε...

Είναι ξεκάθαρο. Βαλτός από τον Σπύρο Παππά είναι για να θολώσει τα νερά. Δεν είναι τυχαίο που γνωστοποίησαν το ενδιαφέρον τους την ίδια χρονική περίοδο.
Με αντάλλαγμα μια έμμισθη θέση μπορεί να τα πουλήσει όλα.

Κώστας Μ. είπε...

Πριν τέσσερα χρόνια ως υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο ο κόσμος τον κατέταξε τελευταίο με μεγάλη διαφορά από τον προτελευταίο. Στο Φιλιατι με τους ψήφους που πήρε δεν έβγαινε ούτε σύμβουλος σε χωριό.

Τι άλλαξε τώρα και πιστεύει ότι ο κόσμος θα τον προτιμήσει για γίνει ο πρώτος πολίτης του δήμου;

Ανώνυμος είπε...

«Το μέλλον μας ανήκει!» Η γνωστή σχολή του ολοκληρωτισμού. Παραμύθια με μπούρδες αναφορές στο μέλλον και στο παρελθόν.
Για το παρόν ούτε λόγος να γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα βρoυν ούτε την ψήφο τους

«Αν ο άνθρωπος με γελάσει μία φορά ντροπή δική του, αν με γελάσει δύο ντροπή δική μου!»
Άλμπερτ Σβάϊτσερ

Ανώνυμος είπε...

Άλλος ενας ετεροδημότης σωτήρας υποψήφιος δήμαρχος.
Λέει ότι θα ξεχρεώσει τα χρέη του Δήμου αλλά δεν τολμά να πεί ποιοι τα δημιούργησαν....... γιατί άραγε. ο νοών νοείτω.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι πάθαμε όλοι...... αυτοί που θέλουν να μας σώσουν είναι κάτοικοι εκτός Δήμου ΦΙΛΙΑΤΩΝ , άλλοι από Ηγουμενίτσα άλλοι από Αθήνα , άλλοι από τον πλανήτη ΑΡΗ.
Αφήστε μας θα σωθούμε μόνοι μας.