Σύσκεψη της παράταξης «Ήπειρος Τόπος να Ζεις»

Σύσκεψη για τον προγραμματισμό της δράσης τους πραγματοποίησαν τα 16 αιρετά μέλη της παράταξης «Ήπειρος Τόπος να Ζεις» αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου της Ηπείρου.
Στη σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλης Αργύρης, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής :

1. Η παράταξη «Ήπειρος Τόπος να Ζεις» θα ασκήσει όλα τα καθήκοντα που προβλέπονται στο νέο θεσμικό πλαίσιο για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Προς τούτο θα επιδιώξει τη συνεννόηση και τη συνεργασία με όλες τις παρατάξεις που απαρτίζουν το Περιφερειακό συμβούλιο ώστε με συναινετικό πνεύμα να ξεκινήσει ο νέος θεσμός με τις ευοίωνες προοπτικές. Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλης Αργύρης εξουσιοδοτήθηκε να έχει επαφές με τους ομολόγους των άλλων παρατάξεων για να συζητήσουν ζητήματα που άπτονται με την ανάληψη θέσεων ευθύνης στα όργανα της αιρετής περιφέρειας.
2. Συγκροτήθηκε τριμελής ομάδα δουλειάς για τα θέματα των προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η οποία θα καταγράψει τα προβλήματα, θα προτείνει άμεσες ενέργειες αλλά και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα αποκατάστασης και αποφυγής της επανάληψής τους.
3. Σχηματίστηκε ομάδα εργασίας που κατόπιν επαφών με τους φορείς εκπροσώπησης του κτηνοτροφικού κόσμου και τους μετόχους της ΔΩΔΩΝΗΣ θα εξειδικεύσει τις θέσεις της παράταξής μας για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας επιμένοντας στην τήρηση των προεκλογικών εξαγγελιών για διατήρηση του Ηπειρωτικού και Συνεταιριστικού χαρακτήρα της .
4. Συστάθηκε τριμελής επιτροπή που θα παρακολουθεί από κοντά θέματα σχετικά με την οργάνωση της Περιφέρειας και τα τη νέα δομή που αυτή θα αποκτήσει.
5. Τέλος συγκροτήθηκε επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την επικαιροποίηση και περαιτέρω εξειδίκευση του προγράμματός μας μέσα στο επόμενο τρίμηνο και την παρακολούθηση όλων των θεμάτων που αφορούν την αναγκαία στρατηγική Ανάπτυξης της Περιφέρειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: