Δήμος φρενάρει την Ιόνια Οδό!

Σε μία πολιτική που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για ολόκληρη την Ήπειρο, η οποία αναμένει την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, εμμένει ο Δήμος Ξηροβουνίου, καθώς με την στάση του βάζει φρένο στον μεγάλο οδικό άξονα. Κι όλα αυτά την στιγμή που έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών απευθύνει έκκληση σε όλους τους Δήμους να αποδεσμεύσουν τις εκτάσεις που τους ανήκουν ώστε να αναπτυχθούν εργοτάξια.
Ο Δήμος Ξηροβουνίου είναι ίσως ο μοναδικός σε όλη την Ήπειρο, που αρνείται με διάφορα προσχήματα κατά καιρούς την προώθηση του έργου. Αυτή την φορά στρέφεται κατά της αναδόχου με ασφαλιστικά μέτρα επειδή μπήκε στα όρια του Δήμου!!!


«Χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πώς θα κατασκευαστεί ο δρόμος στα όρια του Δήμου μας, εμείς εμμένουμε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου» δήλωσε ο δήμαρχος Ξηροβουνίου Κώστας Κοσμάς, αναφερόμενος στην κατασκευή της Ιόνιας Οδού στα όρια των δημοτικών εκτάσεων, ζητώντας για μια ακόμη φορά, να παραστεί κλιμάκιο της κατασκευάστριας εταιρείας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υποδομών σε λαϊκή Συνέλευση στο Δήμο του και να δοθούν απαντήσεις, εξηγήσεις και επίσημες δεσμεύσεις.
«Επιμένουμε να έρθει εδώ κλιμάκιο και να μας πει τι ακριβώς θα κατασκευαστεί. Αν θα υπάρξουν παράπλευροι δρόμοι για να κινείται ο τοπικός πληθυσμός στα χωράφια του, τι θα γίνει με τον κόμβο που έχει κατ' εξακολούθηση ζητήσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο στον Αμμότοπο και τι με τις απαλλοτριώσεις. Εγώ ήμουν στην ίδια θέση κι όταν κατασκευάστηκε το κομμάτι της παράκαμψης που φτάνει στο Στρατόπεδο Φιλιππιάδας. Και τότε δεν είχε κατασκευαστεί τελικά γέφυρα στην Καμπή, γιατί είχε υψηλό κόστος όπως μου είχαν πει. Στην διασταύρωση αυτή όμως σήμερα έχουν επί τόπου καταλήξει 8 άνθρωποι, και δεν ξέρω τελικά πόσοι από τους δεκάδες τραυματίες έχουν επιζήσει. Και δεν μας ακούει σήμερα κανένας. Μαζευτήκαμε τις προάλλες από όλες τις γύρω περιοχές και ζητήσαμε να μπει ένα φανάρι για να μην σκοτωθούν κι άλλοι άνθρωποι, αλλά κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί και τίποτε δεν έχει γίνει έως σήμερα. Λοιπόν όχι, δεν θα επαναλάβουμε την ιστορία στην προκειμένη περίπτωση. Αυτή τη φορά θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα από την αρχή, γιατί εγώ δεν αναλαμβάνω τέτοια ευθύνη. Δεν θα γίνει ότι έγινε με τους παράδρομους στο προηγούμενο κομμάτι, που από τη μια πλευρά είναι ασφαλτοστρωμένος και από την άλλη ο μισός είναι χωματόδρομος.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηροβουνίου όπως προκύπτει από το πρακτικό της αριθμ 11/12-5-2010 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηροβουνίου είναι η εξής:
«Επειδή η ΤΕΡΝΑ ΑΕ παράνομα εισήλθε στις δημοτικές εκτάσεις του Δήμου Ξηροβουνίου και εκτελεί εργασίες, για την κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ χωρίς να έχει την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς να έχει καταβληθεί στο Δήμο μας το τίμημα των απαλλοτριώσεων
ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ να προβούμε στη κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της ΤΕΡΝΑ ΟΜΙΛΟΥ ΓΕΚ με γραφεία στη Καμπή Άρτας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του προέδρου και μετά από διαλογική συζήτηση έχοντας υπόψη του και τις σχετικές διατάξεις των άρθρων 75 και 93 του ΔΚΚ
Αποφασίζει ομόφωνα
Την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της ΤΕΡΝΑ ΑΕ ΟΜΙΛΟΥ ΓΕΚ με γραφεία στη Καμπή Άρτας επειδή η ΤΕΡΝΑ ΑΕ παράνομα εισήλθε στις δημοτικές εκτάσεις του Δήμου Ξηροβουνίου και εκτελεί εργασίες για την κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, χωρίς να έχει την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς να έχει καταβληθεί στο Δήμο μας το τίμημα των απαλλοτριώσεων»


http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/5549-2010-07-06-01-40-35.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: