Λύση για την ολοκλήρωση του ΤΕΠ

Εμπλοκή δημιουργήθηκε στην ολοκλήρωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π) που κατασκευάζεται στο Τοπικό Διαμέρισμα Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας εντός ακινήτου 33.795 τ.μ μετά αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το πρόβλημα προέκυψε στον δρόμο πρόσβασης προς το Τ.Ε.Π ο οποίος διέρχεται από ακίνητο που παραχώρησε ο Δήμος προς το Τ.Ε.Ι Ηπείρου για κατασκευή Εστίας και Βιβλιοθήκης. Για το ανωτέρω πρόβλημα συγκάλεσε σύσκεψη- συνάντηση η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου στην οποία συμμετείχαν ή Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, αντιπροσωπεία του ΤΕΙ, η πρόεδρος του Νοσοκομείου Φιλιατών, υπηρεσιακοί παράγοντες και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.


Μετά την ανάδειξη του προβλήματος από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, η Γενική Γραμματεία ζήτησε από τους παριστάμενους να τοποθετηθούν επί του θέματος στην προσπάθεια εξεύρεσής λύσης.
Στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ζήτησε το λόγο και απευθυνόμενος προς την Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Ηπείρου είπε : «Κυρία Γενικέ θέλω να σας κάνω την εξής ερώτηση. Θέλετε αυτή η σύσκεψη να διαρκέσει πέντε λεπτά με ουσία ή δύο ώρες χωρίς λύση; »
Στην θετική απάντηση της Γενικού ο Δήμαρχος ανέφερε: «Ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης για την εκτέλεση έργων από διάφορους φορείς και μάλιστα αυτό επιβεβαιώνεται με την δωρεάν παραχώρηση ακινήτων από μεριάς μας.
Αυτό που δεν δεχόμαστε όμως είναι να δεσμεύονται Δημοτικές εκτάσεις σε έργα που καρκινοβατούν και οι νέοι εντός εισαγωγικών «δικαιούχοι» να συμπεριφέρονται ως μεγάλα αφεντικά.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει παραχωρήσει δωρεάν, στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα, έκταση και για την ανέγερση του Τ.Ε.Π αλλά και προς το Τ.Ε.Ι Ηπείρου για Βιβλιοθήκη και Εστία.
Το μεν Τ.Ε.Π ολοκληρώνεται αλλά οι σκοποί για τους οποίους παραχωρήθηκε προς το Τ.Ε.Ι το μόνο που έχει μείνει για ενθύμιο είναι ένα κτιριακό κουφάρι για το οποίο ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει.
Το μόνο που γνωρίζουμε έχει να κάνει ότι ήταν ενταγμένο σε πρόγραμμα αλλά λόγω οικονομικών υπερβάσεων απεντάχθηκε και η δαπάνη πληρώθηκε από το Δημόσιο.
Επειδή λοιπόν, όπως αναφαίρετε, ενώ κατετέθη αίτημα προς το Δ.Σ του ΤΕΙ να επιτρέψει την διέλευση του δρόμου πρόσβασης προς το Τ.Ε.Π από το ακίνητο που του έχει δωρεάν παραχωρηθεί και επειδή με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λήφθηκε το 2003 έχει μπει ο όρος «ότι αν εντός τριετίας δεν ολοκληρωθεί ο σκοπός για τον οποίο παραχωρήθηκε επανέρχεται στον αρχικό δικαιούχο δηλαδή Δήμο Ηγουμενίτσας» σας γνωρίζω ότι εάν τα Τ.Ε.Ι δεν απαντήσουν εντός προθεσμίας που εσείς θα θέσετε θα προτείνω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσει την παραχώρηση προς τα Τ.Ε.Ι και να προχωρήσετε απρόσκοπτα το έργο.
Μετά από αυτή την τοποθέτηση ή Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας έδωσε προς τα Τ.Ε.Ι διορία πέντε ημερών.
Την Παρασκευή 23/07/2010 ενημερωθήκαμε ότι το Δ.Σ του Τ.Ε.Ι συνηγόρησε για την διέλευση του δρόμου πρόσβασης προς το τμήμα επειγόντων Περιστατικών και το πρόβλημα διευθετήθηκε μετά την καταλυτική παρέμβαση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας.

http://www.epiruspost.gr/ipiros/thesprotia/5754-2010-07-27-23-43-23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: