Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Υδάτων o Σταύρος Καλογιάννης

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Υδάτων (ΕΣΥΔ) ορίστηκε ο Βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Το ΕΣΥΔ, το οποίο συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 111757/16.07.2010 Απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είναι το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο σε θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων σύμφωνα με τον Ν. 3199/2003, “για την προστασία και τη διαχείριση των υδάτων”.
Γνωμοδοτεί προς την Εθνική Επιτροπή Υδάτων για τα εθνικά προγράμματα προστασίας και διαχείρισης του υδατικού δυναμικού της χώρας και λαμβάνει γνώση της ετήσιας Έκθεσης, την οποία του υποβάλλει η Εθνική Επιτροπή Υδάτων, σχετικά με την κατάσταση και την διαχείριση του υδάτινου περιβάλλοντος της χώρας, την εφαρμογή της νομοθεσίας και τη συμβατότητα με το κοινοτικό κεκτημένο.
Στο ΕΣΥΔ προεδρεύει η Υπουργός Περιβάλλοντος και συμμετέχουν τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ), εκπρόσωποι της βιομηχανίας (ΣΕΒ), του αγροτικού κόσμου (ΠΑΣΕΓΕΣ), των εργαζομένων (ΓΣΕΕ), των Επιμελητηρίων (ΤΕΕ, Γεωτεχνικό), της ΔΕΗ, Ερευνητικών Κέντρων (ΙΓΜΕ, ΕΘΙΑΓΕ) και δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: