Στην Δικαιοσύνη για τα πλαστά πτυχία ο Γραμματέας της ΝΕ Άρτας

Σάλο έχει προκαλέσει στην Άρτα και ειδικότερα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, η ανάμειξη του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, στο σκάνδαλο με τα πλαστά πτυχία των ΤΕΕ που είχε συγκλονίσει την χώρα
Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, καθώς είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτής έχουν ασκηθεί κατηγορίες σε βάρος πολλών ατόμων. Μεταξύ αυτών και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, που με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού μετείχε στις επιτροπές του δημοσίου, που εξέταζαν τους αποφοίτους των ΤΕΕ και...πιστοποιούσαν τις γνώσεις που έλαβαν!

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής και άλλα τέσσερα άτομα, μετά την απολογία τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και με χρηματική εγγύηση.

Το θέμα παίρνει και πολιτικές διαστάσεις, καθώς πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα, τονίζουν ότι είναι επιβεβλημένη η παραίτηση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος. Τονίζουν μάλιστα με νόημα πως είναι αδιανόητο, την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ που έχει κάνει σημαία την διαφάνεια και το ήθος στην πολιτική ζωή του τόπου, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής να παραμένει στην θέση του σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Να θυμίσουμε ότι το σκάνδαλο με τα πλαστά πτυχία των ΤΕΕ ξέσπασε το 2008 και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που έγινε, από το 1999 μέχρι το 2006, από δύο ΤΕΕ της Άρτας χορηγήθηκαν περισσότεροι από δύο χιλιάδες πλαστοί τίτλοι, που για πολλούς άνοιξαν την πόρτα στο ελληνικό δημόσιο.
Το ογκοδέστατο πόρισμα των 176 σελίδων αποδίδει ευθύνες στους ιδιοκτήτες των δύο ιδιωτικών ΤΕΕ, στις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς των ΤΕΕ, στις επιτροπές εξετάσεων, στους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στους αποφοίτους από το σχολικό έτος 1999-2000 έως και το σχολικό έτος 2005-2006 (περίοδοι που ελέγχθησαν).

http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/5758-2010-07-27-23-52-00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: