Πρώτη επίσημη…Ενότητα Πολιτών, Νέα Γιάννινα

Το όνομα και τις βασικές αρχές της παράταξης της οποίας ηγείται ανακοίνωσε, στην πρώτη συνέντευξη τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Παρουσία όλων των μελών της Γραμματείας και συγκεκριμένα των Γιώργου Πσπαδιώτη, Γιάννη Σκοπούλης, Γιώργου Κρανά, Γιώργου Αρλέτου, Μιλτιάδη Μπούκα, Βαγγέλη Καραμπίνα, Δημήτρη Γιωτίτσα, Κώστα Γκόγκου, Κώστα Γκέκα, Δημήτρη Νάστου, Δημήτρη Θεμελή και Μωυσή Ελισάφ, ο κ. Φίλιος έκανε την πρώτη παρουσία της παράταξης. Το όνομα αυτής... «Ενότητα Πολιτών, Νέα Γιάννινα». Εμπεριέχει την προσπάθεια και την δύναμη της κοινωνίας για ένα νέο δημαρχείο, για τα Γιάννινα του 21ου αιώνα.
Αναλυτικά στην δήλωσή του ο κ. Φίλιος ανέφερε:

Δεν ξεκινάμε σήμερα τον προεκλογικό αγώνα...Ξεκινάμε όμως ένα μεγάλο ταξίδι για τα Γιάννινα του μέλλοντός μας. Ένα ταξίδι που κάθε μέρα γίνεται πιο συναρπαστατικό κι αυτό γιατί κάθε μέρα το μοιραζόμαστε με περισσότερους. Συνοδοιπόροι για την μεγάλη αλλαγή.
Σφυρηλατήσαμε την ενότητα, κάναμε πράξη την συναίνεση, δημιουργούμε μία νέα αυτοδιοικητική παράταξη, χωρίς αποκλεισμούς, ισότιμα, ενωτικά. Με όλους όσους έχουν κοινό όραμα για τα Νέα Γιάννινα.
Πολλοί από εμάς έχουμε πολύχρονη πείρα από τη λειτουργία και τις ανάγκες του δήμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, ξέρουμε τι χρειάζεται να γίνει.
Συστρατεύονται στην ίδια προσπάθεια νέοι, με ζωντάνια, φρέσκες ιδέες και διάθεση για προσφορά.
Όλοι μαζί καταθέτουμε μία αξιόπιστη πρόταση, το όραμά μας για τα Γιάννινα του μέλλοντος. Μία πόλη Ευρωπαϊκή, σύγχρονη, με υποδομές που θα απαντούν στα προβλήματα της καθημερινότητας και έργα που θα απαντούν στις προκλήσεις τις νέας εποχής.
Με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό...Μία πόλη ανθρώπινη, η οποία θα αποτελεί επιλογή ζωής. Μία πόλη για δημιουργία!
Απέναντι στο στις πολιτικές της παρέας, της αδιαφάνειας, της αλαζονείας και της κακοδιαχείρισης, απέναντι στις πρακτικές των λίγων και εκλεκτών, απέναντι στην άρνηση και την συντήρηση, αντιτάσσουμε τον διάλογο, την διαφάνεια, την εντιμότητα, την ισονομία, τον ανοιχτό ορίζοντα.
Ο Δήμος Ιωαννιτών σήμερα έχει αλλάξει. Αγκαλιάζει σχεδόν όλο το λεκανοπέδιο. Η παράταξή μας, αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων και των συζητήσεων με πολλές άλλες παρατάξεις και αυτοδιοικητικές κινήσεις, με προσωπικότητες του αυτοδιοικητικού χώρου και ανθρώπων που έχουν καταξιωθεί στην τοπική κοινωνία, είναι η εγγύηση για την επόμενη ημέρα.
Γνωρίζουμε εξάλλου ότι η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη. Τα προβλήματα έχουν γιγαντωθεί, οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί και οι συμπολίτες μας δεν μπορούν να περιμένουν.
Δεν μπορεί να ασφυκτιά άλλο και η πόλη.
Η πόλη και οι πολίτες θέλουν μία δημοτική αρχή σύμμαχο στην καθημερινότητά τους. Θέλουν μία δημοτική αρχή που θα εμπνεύσει. Συμμέτοχοι λοιπόν όλοι, συνεργάτες, συμμαχητές για τα Νέα Γιάννινα.
Όλοι μαζί μπορούμε. Μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί, μέσα από την οικονομική κρίση που σαρώνει τα πάντα. Δείχνοντας την αλληλεγγύη μας, προστατεύοντας την κοινωνική συνοχή, με σεβασμό στις αξίες, χωρίς να υπάρχουν οι δικοί μας και οι άλλοι.
Με πρόγραμμα, με όραμα. Καθαρά και διάφανα.
Πετύχαμε την Ενότητα. Μία Ενότητα Πολιτών. Κι όλοι μαζί είμαστε εδώ. Με έναν κοινό στόχο. Να δημιουργήσουμε τα Νέα Γιάννινα και να κάνουμε για τον τόπο μας αυτό που ξέρουμε καλύτερα».
Η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση της παράταξης έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ στο διάστημα μέχρι τότε αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος και η κατάρτιση του ψηφοδελτίου.
«Τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι τοπικές κοινωνίες. Δεν θα επιβάλλουμε υποψηφίους. Δεν είμαστε κόμμα, είμαστε μία αυτοδιοικητική κίνηση. Εμείς τραβήξαμε γραμμή με το παρελθόν, βάλαμε διαχωριστικό τείχος. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αντιπαραθέσεις στο Δήμο Παμβώτιδας, προσπάθειά μας όμως είναι τα προβλήματα αυτά να μην μεταφερθούν στην παράταξη», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, με αφορμή την επίσκεψη του απερχόμενου δημάρχου Νίκου Γκόντα στο Δήμο Παμβώτιδας και την συνάντησή του με τον κ. Βαγγέλη Πήχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: