75 φοιτητές από 20 χώρες στο φετινό Summer School

Περιλαμβάνει διαλέξεις από διεθνούς φήμης καθηγητές

Το 5ο Summer School με τίτλο «Ανθρωπολογία, Εθνογραφία και Συγκριτική Λαογραφία των Βαλκανίων, ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη στην Κόνιτσα.
Το Summer School διοργανώνεται από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Δήμο Κόνιτσας και το Ακαδημαϊκό Δίκτυο Border Crossings και σ’ αυτό θα συμμετάσχουν 75 μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές από 20 χώρες και θα διδάξουν 20 καθηγητές από πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής.
Η τελετή έναρξης θα γίνει σήμερα, 8:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κόνιτσας και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα παραστούν στην μουσική και ποιητική βραδιά που συνδιοργανώνεται με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία στο Γεφύρι του Αώου.


Όπως επίσης ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα δοθούν, δύο διαλέξεις από διεθνούς φήμης καθηγητές, οι οποίες είναι ανοικτές στο κοινό. Συγκεκριμένα, αύριο, Πέμπτη θα μιλήσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ και Διευθυντής του Max Plank Institute της Γερμανίας Chris Hann με θέμα «Ένας καπιταλισμός ή πολλοί; Απόψεις από τη σκοπιά της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας» και το Σάββατο, 7 Αυγούστου καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Κολούμπια (ΗΠΑ) με θέμα « Η κοινωνική ζωή των πραγμάτων».
Συντονιστής και επιστημονικά υπεύθυνος των σεμιναρίων είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Νιτσιάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: