Συντριβή ελικοπτέρου Apache στα Μέγαρα

Νεκροί οι δύο χειριστές.
Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε επιθετικό ελικόπτερο AH-64 Apache του ελληνικού στρατού στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, όπου πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση. Και οι δύο χειριστές είναι νεκροί.
Σύμφωνα με το ΓΕΣ, το ελικόπτερο τυλίχτηκε στις φλόγες κατά την προσγείωση.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η πτώση οφείλεται σε μηχανική βλάβη, την ώρα που το ελικόπτερο πετούσε στα 3.000 πόδια. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνά η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΓΕΣ.

Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Την οδύνη του και τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο των δύο χειριστών του ελικοπτέρου που συνετρίβη στα Μέγαρα, εκφράζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε τηλεγράφημά του προς τις οικογένειες των θυμάτων.
«Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος», αναφέρει ο κ. Παπούλιας στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του.

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ
Συλλυπητήρια για το θάνατο των δύο χειριστών του ελικοπτέρου Apache που συνετρίβη σήμερα στα Μέγαρα, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις για τη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό για τη συντήρηση και την εκπαίδευση για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.
Δεν μπορεί οι ευθύνες για μια ακόμα φορά να αποδοθούν αόριστα σε κάποια μηχανική βλάβη ή ακόμα χειρότερα σε «ανθρώπινο λάθος», σημειώνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο, αμερικανικής κατασκευής που προέρχεται από την ομάδα των 12 νέων ελικοπτέρων αυτού του τύπου και που κατά την παραλαβή τους το 2007 διαπιστώθηκαν προβλήματα και παρέμειναν για δύο χρόνια σε αχρησία, εντάχθηκε πρόσφατα στην αεροπορία στρατού.
Συλλυπητήρια από ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝ
Συλλυπητήρια για το θάνατο των δύο χειριστών του ελικοπτέρου «Apache που συνετρίβη στα Μέγαρα, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας Βουλευτής, προσθέτοντας ότι τα ερωτηματικά για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχτηκε το τραγικό αυτό συμβάν, απαιτούν σοβαρές και σε βάθος απαντήσεις.
«Είναι λυπηρό το γεγονός της πτώσης του ελικοπτέρου με τραγικό το κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα καταβάλλει υψηλό τίμημα για τις στρατιωτικές δαπάνες και ιδιαίτερα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το ατύχημα και τις αιτίες που το προκάλεσαν», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, εκφράζοντας παράλληλα συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών χειριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: