Συνάντηση του Πρόεδρου της Κοινότητας Πέρδικας με την κα Κατερίνα Μπατζελή

Ημίωρη συνάντηση είχε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας Δημήτριος. Πάκος με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή και τον αρμόδιο Υφυπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη στο περιθώριο της ανακοίνωσης του προγράμματος «Γιορτές ελληνικής γης» που έγινε στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας έθεσε αιτήματα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για θέματα όπως είναι η τιμή του λαδιού, η στήριξη του γυναικείου Συνεταιρισμού Πέρδικας, η πιστοποίηση και τυποποίηση του λαδιού της Πέρδικας και η δυνατότητα ενημέρωσης των παραγωγών της Πέρδικας για προγράμματα χρηματοδότησης που είναι σε εξέλιξη.

Επί των ερωτημάτων αυτών η Υπουργός δήλωσε ότι «Άμεσα μπορεί να στηριχθεί και να χρηματοδοτηθεί ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Πέρδικας από το πρόγραμμα LEADER που είναι σε εξέλιξη» και επεσήμανε ότι το Υπουργείο θα εκδώσει ενημερωτικούς οδηγούς προς όλους τους αγρότες με τους οποίους θα κάνει ενημέρωση για θέματα όπως είναι η πιστοποίηση του λαδιού, η δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας κ.α.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντινομάρχη Θεσπρωτίας Δημήτριο Δημάκο, τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητας Μώκο Θεόδωρο και τον Κοινοτικό Σύμβουλο Ηλία Ρεπάνη, προσέφερε στην Υπουργό ως δώρο τοπικά προϊόντα της Πέρδικας και διένειμε προς τους παρισταμένους διαφημιστικό - τουριστικό υλικό της Κοινότητας.
Σχετικά με τη συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος της Κοινότητας δήλωσε: «Είχα τη δυνατότητα να μεταφέρω συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κα Υπουργό που αφορούν τόσο τους αγρότες της Πέρδικας αλλά εκτιμώ και τους αγρότες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Θέλω να την ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου έδωσε να της θέσω τα συγκεκριμένα ερωτήματα, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι έκανε αποδεκτό το αίτημά μου να επισκεφθεί την Πέρδικα κατά την διάρκεια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Αυγούστου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: