Αιφνίδια παραίτηση του προέδρου της ΕΡΤ

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ ανακοίνωσε χθες αιφνιδίως στα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ ο κ. Γ. Γαμπρίτσος (φωτογραφία) επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Ο κ. Γαμπρίτσος είχε υποβάλει την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο από τις 15 Ιουλίου, με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010, η οποία και έγινε δεκτή. Αν και δεν ανακοινώθηκαν οι λόγοι της παραίτησής του, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για διαφωνία του κ. Γαμπρίτσου με την καταγγελία της σύμβασης εκατοντάδων συμβασιούχων από την ΕΡΤ.

Με επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα, μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ, ο υπουργός Πολιτισμού ευχαριστεί τον κ. Γαμπρίτσο για τις υπηρεσίες του και την προσπάθειά του για τον εξορθολογισμό και την εξυγίανση της ΕΡΤ, ενώ κάνει ειδική αναφορά και στο πρωτογενές πλεόνασμα 30 εκατ. ευρώ που εμφανίζει ο προϋπολογισμός, ως ενδεικτικό, όπως σημειώνει, της πορείας του έργου του κ. Γαμπρίτσου. Ο παραιτηθείς παρέμεινε στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ μόλις έξι μήνες. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκηρυχθεί και πάλι η θέση μέσω της διαδικασίας του opengov.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: