Γρήγορα γιατί χανόμαστε

Επιστολή του Δημάρχου Ηγουμενίτσας στον Πρόεδρο της Εγνατίας, για την κυκλοφοριακή «αρρυθμία» στην Εγνατία λόγω εργασιών

Στον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε απευθύνεται με επιστολή του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Θωμάς Πιτούλης, με αφορμή τις εργασίες που πραγματοποιούνται το τελευταίο δεκαήμερο στον αυτοκινητόδρομο, στο σημείο της γέφυρας Βασιλικού, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες της περιοχής μας να υφίστανται τις συνέπειες από οικονομικής πλευράς, αφού οι επισκέπτες λόγω της αρρυθμίας που παρουσιάζει ο οδικός άξονας, αποφεύγουν να επισκεφθούν το Νομό και την Ηγουμενίτσα.
Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Πιτούλης, οι εργασίες αυτές οι οποίες αφορούν αντικατάσταση των αρμών διαστολής στη γέφυρα του Βασιλικού, στα διοικητικά όρια δηλαδή του Δήμου Ηγουμενίτσας, προκαλούν τεράστιο κυκλοφοριακό μπλάκ άουτ στο εν λόγω σημείο, ενώ Σάββατο και Κυριακή, όπου εκ των πραγμάτων η κίνηση είναι αυξημένη, οι διερχόμενοι καθυστερούν ολόκληρες ώρες, έως ότου μπορέσουν να διέλθουν.


«Απαραίτητες οι επισκευές,... αλλά»
«Ως τεχνικός στο επάγγελμα», τονίζει ο κ. Πιτούλης, «δεν θα προέβαινα στη σύνταξη της παρούσης, διότι κατανοώ ότι οι απαραίτητες επισκευές του οδοστρώματος προς ασφάλεια των χρηστών πρέπει να γίνονται».
Αυτό όμως, που όπως αναφέρει, τον ώθησε στη σύνταξη του εγγράφου, είναι ότι ενώ την Τετάρτη το συνεργείο βρισκόταν και εργαζόταν για την αντικατάσταση των αρμών στη γέφυρα Βασιλικού μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, δεν συνέβη το ίδιο και την Πέμπτη, αφού όπως λέει, «μέχρι το μεσημέρι, δεν εμφανίστηκε κανείς!!..

«Με δεδομένες αυτές τις προϋποθέσεις, φτάνουμε στο τρίτο Σαββατοκύριακο που στο σημείο, η Εγνατία οδός παρουσιάζει κυκλοφοριακή αρρυθμία. Λόγος, που αποτρέπει τους επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα να προσεγγίσουν τα παράλιά μας, για ολιγοήμερη επίσκεψη. Αυτό γίνεται σε μία εποχή, που η οικονομική κρίση τρομοκρατεί και τους πλέον αισιόδοξους», τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας, ο οποίος αφουγκράζεται την αγωνία των επαγγελματιών, οι οποίοι βλέπουν σε μια κρίσιμη συγκυρία, νέα εμπόδια να τίθενται στο έργο τους.
Κλείνοντας, ζητά την άμεση επέμβαση και συνδρομή του ιδίου του Προέδρου, με σκοπό την αποκατάσταση της ομαλής κυκλοφορίας, η οποία θα συμβάλλει και στην οικονομική βοήθεια των επαγγελματιών του Δήμου και όχι μόνο.

http://www.neoiagones.gr/index.php/-mainmenu-41/15406-2010-07-23-12-05-35.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: