Ίδρυσαν συνεταιρισμό οι κτηνοτρόφοι

Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Η ΔΩΔΩΝΗ». Αυτό είναι το όνομα του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού που αποφάσισαν να ιδρύσουν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου και μόνο από το όνομα γίνεται αμέσως αντιληπτός ο σκοπός της ίδρυσης του: να έχουν λόγο και ρόλο στις εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, αν και όταν ανοίξουν διαδικασίες πώλησης, μεταβίβασης ή ότι άλλο.
Άλλωστε και το πρώτο άρθρο του καταστατικού, όπου ορίζεται ο σκοπός, είναι δηλωτικό των προθέσεων: «Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι να παρέμβει στην απόκτηση των μετοχών της Δωδώνης».
Το καταστατικό ίδρυσης δεν θα κατατεθεί άμεσα στο Πρωτοδικείο (αν και επ' αυτού υπήρξε διχογνωμία), αλλά όταν ανοίξουν οι διαδικασίες στη Δωδώνη, έτσι ώστε στο μεσοδιάστημα να υπάρξει ενημέρωση και συμμετοχή στο συνεταιρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων κτηνοτρόφων από όλη την Ήπειρο.

Στην χθεσινή πρώτη συνάντηση αποφασίστηκε και η σύνθεση του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόεδρος ορίστηκε ο Θεόδωρος Χάϊδος, από την Πρέβεζα, Αντιπρόεδρος ο Χρήστος Τσιούρης, από τα Γιάννινα. Β' Αντιπρόεδρος ο πρόεδρος των μετακινούμενων κτηνοτρόφων Γιάννης Δεκόλης και Γραμματέας ο Σταύρος Πατσούκας από την Άρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: