Νέος μαστογράφος λειτουργεί κανονικά από σήμερα στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι από σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010, ο μαστογράφος λειτουργεί κανονικά και οι γυναίκες που θέλουν να υποβληθούν σε μαστογραφία μπορούν στο εξής να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2664360221 και 2664360269 του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για την εξέταση.Ως Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Π.Γ.Ν.Ι. το οποίο μας έκανε δωρεά το δικό του αναλογικό Μαστογράφο όταν προέβη στην αγορά νέου Ψηφιακού Μαστογράφου.
Ο Μαστογράφος που μέχρι πρόσφατα διέθετε το νοσοκομείο μας ήταν από καιρό χαλασμένος, η εγγύηση συντήρησής του είχε λήξει από τις 5 Απριλίου 2009 και λόγω παλαιότητας δεν υπήρχαν στην αγορά ανταλλακτικά για να επισκευαστεί. Ο αναλογικός Μαστογράφος που μας δώρισε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι και νεότερης τεχνολογίας και νεότερης ηλικίας από αυτόν που διέθετε το Νοσοκομείο μας. Στην 1η κιόλας συνεδρίαση που κάναμε ως νέο διοικητικό συμβούλιο, στις 9 Ιουνίου 2010, αποφασίσαμε ομόφωνα (Θέμα 11ο):
1.την αποδοχή δωρεάς Μαστιγράφου από το Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, τύπου GENERAL ELECTRIC SENOGRAPHE 800T
2.Την αποστολή ευχαριστήριας επιστολής στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων
3.Παράλληλα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για αγορά καινούριου μαστογράφου μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013.
Στη συνέχεια έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η 6η ΔΥΠΕ με την Απόφαση Διοικητή 635/12-7-2010 αποφάσισε τη διάθεση στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών της μονάδας Μαστογραφίας από το Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Π.Γ.Ν.Ι. Ακολούθως έγινε η συνεννόηση με το Π.Γ.Ν.Ι. , παραλάβαμε το Μαστογράφο και τον μεταφέραμε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Μετά τις απαραίτητες ρυθμίσεις , ελέγχους και δοκιμασίες από τον Ακτινοφυσικό ο Μαστογράφος τέθηκε σε λειτουργία και σήμερα ξεκίνησαν κανονικά να γίνονται οι Μαστογραφίες.Απευθυνόμενοι σε όλες τις γυναίκες, σε όλους τους πολίτες σας θυμίζουμε:"O καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος που θεραπεύεται, αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως" kαι«Η λύση για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας δεν είναι η προκατάληψη αλλά η ΠΡΟΛΗΨΗ»

Η Πρόεδρος του ΔΣ του Γ.Ν.-Κ.Υ Φιλιατών
Ιουλία Μαρκούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: