«Εκλογές για βαστάζους και χειροκροτητές»

H πρώτη συνέντευξη Τύπου υποψήφιου περιφερειάρχη, δόθηκε από το ΚΚΕ και τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ηπείρου, Κώστα Κωτσαντή.
Ο επικεφαλής ξεκίνησε χθες το πρωί τις περιοδείες του από τα Γιάννενα και τις επιχειρήσεις «Νούσιας» και το ΚΔΑΥ της Spider, ενώ επισκέφθηκε την Αγροτική Τράπεζα και τον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό «Πίνδος». «Βρήκαμε εργαζόμενους που δουλεύουν κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες, αλλά δεν παίρνουν βαρέα και ανθυγιεινά» είπε ο κ. Κωτσαντής συμπλήρωσε, ειδικά για τους εργαζόμενους στην ΑΤΕ ότι «θα πρέπει να παλέψουν για μια κρατική τράπεζα. Να φτιάξουνε επιτροπή αγώνα και έρθουν σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους στη ‘Δωδώνη’ και τους κτηνοτρόφους. Αλλά θα πρέπει να μην έχουν αυταπάτες γιατί η κυβέρνηση θα προχωρήσει το μνημόνιο. Θα πρέπει όμως αυτοί να τους απαντήσουν στις εκλογές».


Ο κ. Κωτσαντής χαρακτήρισε τις εκλογές του Νοεμβρίου «πολιτικές». «Είναι βαθιά πολιτική μάχη. Επιβεβαιώθηκε και στη σημερινή μας περιοδεία ότι τα προβλήματα είναι οξυμένα και καθορίζονται από την πολιτική των κυβερνώντων, τωρινών και προηγούμενων, καθώς και από το μνημόνιο. Στο κέντρο της προσοχής της πολιτικής αντιπαράθεσης πρέπει να είναι τα γενικότερα πολιτικά προβλήματα» τόνισε ο κ. Κωτσαντής. «Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος και κανένα έλλειμμα. Οι εργαζόμενοι πλήρωναν κανονικά τους φόρους και τις εισφορές τους, άρα κανένα χρέος δεν δημιούργησαν» είπε ακόμη. Ο κ. Κωτσαντής συνέδεσε τον «Καλλικράτη» με το γενικότερο πολιτικό σκηνικό, παρουσιάζοντας το σχέδιο ως «ένα ακόμη κρίκος συντηρητικοποίησης της τοπικής διοίκησης. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτοδιοίκηση πλέον, αλλά για τοπική διοίκηση. Προχωράνε στη συνένωση, κυρίως για να υπάρχει ένα ευρύτερο πεδίο καλύτερης κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ο Καλλικράτης υπηρετεί της ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της παιδείας και της υγείας». Άλλωστε, όπως είπε «τα τοπικά προβλήματα όπως αυτά που είδαμε σήμερα, είτε στην ΑΤΕ, είτε στους παιδικούς σταθμούς, μπορεί να φαίνονται τοπικά, είναι όμως απόρροια της κεντρικής πολιτικής. Κάλεσε τους πολίτες να μην ακούσουν όσους υποστηρίζουν ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι τοπικές, γιατί κατά την άποψη του ΚΚΕ, «αυτή η μάχη κρίνει το μέλλον των εργαζόμενων. Μπορεί να μην εκλέγει κυβέρνηση, εκλέγει όμως τους βαστάζους και τους χειροκροτητές της, αυτούς που θα υλοποιήσουν την κυβερνητική πολιτική», όπως τόνισε. Εν τέλει, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/7374/2010-07-27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: