Ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί την απασχόληση σε ξενοδοχεία

Τη δυνατότητα να διατηρήσουν θέσεις εργασίας με επιχορήγηση των εργοδοτικών εισφορών προσφέρει ο ΟΑΕΔ σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Το ποσό της επιχορήγησης αντιστοιχεί στο 40% επί των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι μέχρι 12 μήνες. Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων. Η επιχορήγηση αφορά τόσο το μόνιμο προσωπικό όσο και το προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό την προϋπόθεση επέκτασης της σύμβασης τους μέχρι την λήξη του προγράμματος.
Η δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται σε 18.620.000 ευρώ και βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ (με δυνατότητα να συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ).

Δικαιούχοι
Οι δικαιούχοι είναι:
Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας που διαθέτουν άδεια λειτουργίας από τον οικείο φορέα.
Εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εφόσον διαθέτουν άδεια λειτουργίας του Ε.Ο.Τ. σε ισχύ.
Προϋποθέσεις
Οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να έχουν προχωρήσει σε καταγγελία σύμβασης εργασίας από 1.1.2010 έως 30.4.2010 ή σε περίπτωση που έχουν προβεί σε απολύσεις να έχουν αντικαταστήσει το 20% του απολυθέντος προσωπικού εντός 30 ημερών από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα να ενταχθεί στο πρόγραμμα εποχική ξενοδοχειακή επιχείρηση που διατηρεί σε λειτουργία περισσότερες μονάδες, (Ξενοδοχειακές - Μαρίνες - SPA - Γκόλφ κλπ), για οποιαδήποτε μονάδα επιθυμεί, με τις ίδιες προϋποθέσεις.
Στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν μόνο επιχειρήσεις που δεν ήταν προβληματικές την 01-01-2008.

Οι εργαζόμενοι
Ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι οποίοι ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό και οι οποίοι συνεχίζουν να απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με το ίδιο καθεστώς απασχόλησης για χρονικό διάστημα 12 μηνών
Ξενοδοχοϋπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, υπό την προϋπόθεση της επέκτασης της σύμβασής τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος.
Στον αριθμό προσωπικού δεν προσμετρώνται και δεν εντάσσονται για επιχορήγηση οι πρακτικά ασκούμενοι π.χ. των Α.Τ.Ε.Ι. και των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων.
Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας που εντάσσονται στο πρόγραμμα οφείλουν να διατηρήσουν τις επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας καθ’ όλη η διάρκεια του προγράμματος, δηλαδή για 12 μήνες.
Και άνεργοι
Από σήμερα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας καθώς και οι νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής ή συνεχούς λειτουργίας μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο «Πρόγραμμα διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας» στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: