«Τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ μέχρι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Το κυριακάτικο «Βήμα» επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τις επόμενες μέρες θα δοθεί εισαγγελική εντολή για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 71 γιατρών που εργάζονται σε 23 νοσοκομεία, ανάμεσά τους το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και το νοσοκομείο Άρτας. Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, εταιρίες που προμήθευαν τα νοσοκομεία με ιατρικά υλικά, «στόχευαν» σε γιατρούς, κυρίως ορθοπαιδικούς για να προωθούν τα προϊόντα τους. Τα ποσά των χρηματισμών δημιούργησαν λογαριασμούς καταθέσεων ύψους 31 εκ. ευρώ στο εξωτερικό για 12 γιατρούς σε όλη τη χώρα, ενώ ανάμεσα στους ελεγχόμενους είναι δύο γιαννιώτες γιατροί.
Στις «παρενέργειες» της υπόθεσης είναι και η «ανακάλυψη» ότι γιατροί του ΕΣΥ κάνουν χειρουργεία επί πληρωμή σε ιδιωτικές κλινικές, αλλά και διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία, γεγονός που αφορά επίσης γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Το «Βήμα» αναφέρει ότι το μέγεθος της φοροδιαφυγής ήταν τόσο μεγάλο, καθώς ούτε τα υλικά ελέγχονταν, ούτε τα χρήματα. Στέλεχος του ΣΔΟΕ αναφέρει στην αθηναϊκή εφημερίδα ότι «σε σακούλες έρχονταν τα προϊόντα, με σακούλες διακινούνταν τα χρήματα ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: