Μάζεψαν τις υποψηφιότητες παρουσία του Σαμαρά…

Αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που τις προηγούμενες ημέρες είχαν σπεύσει να δηλώσουν υποψήφιοι, δεν έπραξαν το ίδιο και ενώπιον του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Κατά την συνάντηση που είχαν αυτοδιοικητικά στελέχη από όλη την Ήπειρο με τον πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο, δεν έπραξαν αυτό που συστηματικά κάνουν τις τελευταίες ημέρες. Να δηλώνουν δηλαδή υποψήφιοι...
Ένας από αυτούς ήταν ο δήμαρχος Ανατολής Γιάννης Εμανουηλίδης, ο οποίος ναι μεν τοποθετήθηκε στην κλειστή σύσκεψη που έγινε, όμως απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Περιφερειάρχη.


Πολλοί ερμήνευσαν την κίνηση αυτή, ως αναδίπλωση, ειδικά μετά τις περιοδείες που επιχείρησε ανά την Ήπειρο και τα μηνύματα που πήρε. Αντιθέτως στην τοποθέτησή του ο κ. Εμανουηλίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να βρεθούν ικανά και καταξιωμένα στελέχη για τις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Νομάρχης Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα δήλωνε ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος στο δήμο της Άρτας, μάλιστα τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονταν βέβαιος ότι θα την υποψηφιότητά του θα ανακοίνωνε από τα Γιάννινα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Στην συνάντηση με τον κ. Σαμαρά δεν ανέφερε το παραμικρό.
Καυστικός και με σαφή μηνύματα ήταν στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Άρτας Κώστας Παπασιώζος.
Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Πρέβεζας και Δήμαρχος Ζαλόγγου Φάνης Μικρούλης ήταν ο μοναδικός που μετά από ένα θερμό εγκώμιο που έπλεξε για τον Αλέκο Καχριμάνη, εξέφρασε την πρόθεσή του να συστρατευθεί στην προσπάθεια και να κατέλθει ως περιφερειακός σύμβουλος.
Βασίλης Γιόγιακας και Θωμάς Πιτούλης τοποθετήθηκε επίσης στην κλειστή σύσκεψη, αλλά δεν ανέφεραν τίποτα για το ενδιαφέρον τους για το Δήμο Ηγουμενίτσας.
Στην συνάντηση τοποθετήθηκε επίσης ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Γιάννης Παπαθανασίου και μετά την τοποθέτηση αυτή έγινε γνωστό ότι οι Νομαρχιακές Επιτροπές θα διατυπώσουν άποψη για την τελική επιλογή των υποψηφίων.


http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/5719-2010-07-23-00-24-39.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: