Παρουσίαση των προοπτικών του ελληνικού τουρισμού στη Βιέννη

Ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, θα παρουσιάσει Βιέννη τις προσπάθειες για ταχεία ανάκαμψη του τουρισμού.

Τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, που έχει διαμορφωθεί στον τομέα του Τουρισμού, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, θα παρουσιάσει στις επαφές που θα έχει σήμερα και αύριο στη Βιέννη, με κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού στην Αυστρία, με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και την Ομογένεια, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

Ο κ. Νικητιάδης πρόκειται να επισκεφθεί απόψε την Ελληνοορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας στην ιστορική συνοικία των Ελλήνων, στο κέντρο της Βιέννης, στην οποία στεγάζεται και η Ελληνική Εθνική Σχολή, το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο στο εξωτερικό, όπου θα τον υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Αυστρίας - Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, κ. Μιχαήλ. Ακολούθως, θα παραχωρήσεος συνεντεύξεις σε αυστριακή εφημερίδα και σε ειδική ραδιοφωνική εκπομπή και αργότερα, στα γραφεία του ΕΟΤ Βιέννης, θα συναντηθεί με εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων στην Αυστρία, με τους οποίους αναμένεται να συζητήσει τις δυνατότητες των Ελλήνων ομογενών και την αναγκαιότητα συστράτευσης στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση.

Αύριο το πρωί, ο υφυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου σε εκπροσώπους των αυστριακών ΜΜΕ στο κτήριο της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με την Αυστριακή υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδια και για θέματα Τουρισμού, Κριστίνε Μάρεκ. Στη συνέχεια, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με διευθυντές και ανώτερα στελέχη των σημαντικότερων αυστριακών τουριστικών οργανισμών και συνδέσμων ταξιδιωτικών γραφείων.
Στις συναντήσεις του ο κ. Νικητιάδης αναμένεται να αναφερθεί στην ενεργή προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για το ξεπέρασμα της κρίσης και για την ταχεία ανάκαμψη του τουρισμού αλλά και την αναβάθμιση του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα, καθιστώντας το, βασικό μοχλό ανάπτυξης για την έξοδο από την κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να γίνουν αναφορές από τον Έλληνα υφυπουργό, στις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική τουριστική αγορά, όπως επίσης και στη σημασία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που προωθεί το Υπουργείο, καθώς και στη νέα επικοινωνιακή καμπάνια «You in Greece», που αποτελεί καινοτόμο ιδέα προβολής της Ελλάδας, στηριζόμενη στην καταγραφή εμπειριών ξένων επισκεπτών της Ελλάδας, που μεταδίδονται μέσω Διαδικτύου.
Ενθαρρυντικά, για ανάκαμψη, φέτος, της τουριστικής κίνησης από την Αυστρία προς την Ελλάδα, φαίνεται πως υπήρξαν τα μηνύματα από την επιτυχημένη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης, τον περασμένο Ιανουάριο, και αυτό, παρά τις συνεχιζόμενες συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και τη συγκρατημένη στάση του αυστριακού κοινού ως προς τον προγραμματισμό και τις κρατήσεις για τις επόμενες διακοπές του, και την πτώση, γενικότερα, της τουριστικής αγοράς.
Σύμφωνα με στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας και ταξιδιωτικών επιχειρήσεων, ο αριθμός των Αυστριακών, που επισκέφθηκαν την Ελλάδα μέσα στο 2009, ανήλθε σε περίπου 500.000, χωρίς στον αριθμό να συμπεριλαμβάνεται εκείνος των ταξιδιωτών από τη Δυτική Αυστρία, οι οποίοι χρησιμοποίησαν για τη μετάβασή τους στην Ελλάδα, ως πιο συμφέροντα, τα αεροδρόμια Μονάχου και Ζυρίχης.
Η Ελλάδα, ως χώρα προορισμού, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και στην πρώτη θέση, των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών, η δε Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της (οκτώ εκατομμύρια) καταλαμβάνει την πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα. Επίσης, οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον «πιστοί» επισκέπτες της χώρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: