ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία προγραμματισμένη εκδρομή την Κυριακή 27 Ιουνίου, με προορισμό την διαδρομή: Μονή Παγανιών – Ελαταριά (Λαμπανίτσα). Οι συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη ξεπερνώντας τα 60 άτομα. Η αναχώρηση έγινε από το ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα στις 8:00 το πρωί.
Η πεζοπορία ξεκίνησε από την ιστορική Μονή Παγανιών με ημερομηνία κτήσεως 1652, όπου έγινε μικρή στάση.


Το μονοπάτι που ακλουθήσαμε συνέδεε σε παλιότερες εποχές την περιοχή της Λαμπανίτσας με την Μενίνα. Στην πορεία της διαδρομής ακολουθήσαμε υψομετρική ανάβαση φτάνοντας σε υψόμετρο περίπου 1.600m (Αγία Παρασκευή). Χαρακτηριστικά στοιχεία στην πορεία που προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον μας, ήταν το στρατιωτικό όρυγμα πριν τον αυχένα, καθώς και το πηγάδι στην αρχή της κατάβασης.

Η πεζοπορία κατάληξε στην εκκλησία του χωριού της Λαμπανίτσας όπου έγινε μικρή ανάπαυλα. Ακολούθησε καφές στο Ελευθεροχώρι. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και στηρίζουν τις προσπάθειες του Συλλόγου μας. Σύντομα θα πραγματοποιήσουμε νέες σημαντικές δράσεις για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε.

“ΓΝΩΡΙΖΩ – ΑΓΑΠΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ”

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Στα πλαίσια της εκδρομής που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιολογικών Χώρων Ν. Θεσπρωτίας την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010, ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ηγουμενίτσας για την παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου για τους σκοπούς της εκδρομής καθώς και τον Δήμο Παραποτάμου επίσης για την παραχώρηση του λεωφορείου καθώς και την ευγενική του προσφορά (πίτες) με την συνδρομή του Γυναικείου Συνεταιρισμού Παραποτάμου. Επίσης ευχαριστούμε θερμά το Super-Market ΔΗΜΑΣ για την ευγενική χορηγία του και την υποστήριξη του στο Σύλλογο μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: