Σβήνει ο πυρσός, μετακομίζει η Ρηγίλλης

Ο Αντ. Σαμαράς οριστικοποίησε την απόφασή του να μεταφέρει την κεντρική διοίκηση του κόμματος σε κτίριο επί της Λ. Συγγρού. Παράλληλα καταργείται ο πυρσός, ενώ το γαλάζιο δεν θα είναι πλέον το μοναδικό χρώμα της ΝΔ

Παρελθόν για τη ΝΔ θα αποτελέσει πολύ σύντομα το ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης ενώ σβήνει και ο πυρσός...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αντ. Σαμαράς, οριστικοποίησε πριν από λίγες εβδομάδες την απόφασή του να μεταφέρει την κεντρική διοίκηση του κόμματος του σε άλλη περιοχή αφήνοντας πίσω του το νεοκλασικό κτίριο, στις αίθουσες του οποίου «γράφτηκαν» πολλές σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταλαντεύτηκε αρκετά μέχρι να πάρει αυτή την απόφαση -την οποία παρά τις πιεστικές εισηγήσεις είχε απορρίψει ο προκάτοχός του κ. Κ. Καραμανλής- αλλά τελικά πείστηκε από το επιχείρημα ότι και με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτεί τη νέα αρχή για τη ΝΔ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νέο κτίριο (πιο σύγχρονο και πιο λειτουργικό από το νεοκλασικό της Ρηγίλλης, λένε όσοι το έχουν ήδη δει) που έχει «κλειστεί» από τη ΝΔ βρίσκεται σχετικά μακριά από το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος της Καλλιθέας.
Η μετακόμιση είναι πολύ πιθανόν να γίνει και μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ο κ. Σαμαράς έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο γραφείο του στη Ρηγίλλης την έλλειψη λειτουργικότητας του κτιρίου αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν από τους περιορισμένους χώρους, γεγονός που είχε οδηγήσει τους πρώην προέδρους του κόμματος να νοικιάζουν γραφεία και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης θα παραμείνει μισθωμένο από τη ΝΔ και εκεί θα μεταφερθεί κατά πάσα πιθανότητα το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής» αλλά και το αρχείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Θα διατηρήσει το γραφείο του
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα διατηρήσει εκεί το γραφείο του προκειμένου να το χρησιμοποιεί -κυρίως- για συναντήσεις με ξένους ηγέτες που θα επισκέπτονται την Αθήνα και θα είναι σχετικά δύσκολο να μετακινηθούν εκτός κέντρου.
Ωστόσο, η έδρα της ΝΔ αλλάζει και το κτίριο που επελέγη την άνοιξη του 1975 (επί προεδρίας Κωνσταντίνου Καραμανλή) και νοικιάστηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, του οποίου είναι ιδιοκτησία θα μείνει να συμβολίζει την ιστορία της ΝΔ.
Η μετακόμιση της κεντρικής διοίκησης δεν θα είναι η μοναδική συμβολική αλλαγή που θα ανακοινώσει στο συνέδριο ο πρόεδρος της ΝΔ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη θα δουν αλλαγές και στα σύμβολα - σήματα της ΝΔ.
Ο «πυρσός» καταργείται, όπως επίσης και το γαλάζιο δεν θα είναι πλέον το μοναδικό χρώμα στο φόντο του ονόματος της ΝΔ, το οποίο είναι τελικά το μόνο που δεν θα αλλάξει, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις που δέχθηκε ο κ. Σαμαράς ακόμη και από τον κ. Δημ. Αβραμόπουλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: